L'IRTA Mas Bové de Constantí acull una jornada tècnica sobre el món de l'oli

Les jornades s'han adreçat a professionals de la cuina, gestors de venda de cooperatives, escoles de cuina i DOPs amb la intenció de respondre tots els dubtes sobre el món de l'oli i quan és el millor moment per utilitzar un oli premium
Oli d'oliva verge extra (OOVE) ©IRTA Mas Bové
photo_camera Oli d'oliva verge extra (OOVE) ©IRTA Mas Bové

L'IRTA Mas Bové de Constantí ha acollit aquest dilluns una jornada tècnica sobre l'oli dedicada a professionals de la restauració: "Viabilitat de l'ús de l'oli d'oliva verge extra a les cuines professionals".

Cada vegada hi ha més restaurants interessats a utilitzar olis de gamma alta per a la cuina, però hi ha moltes preguntes a resoldre sobre com es comporten: En quines situacions és millor utilitzar oli premium? Es noten les aromes de l'oli o aquestes es perden durant la cocció? El picant de l'oli es transfereix a l'aliment? Què els passa als compostos de degradació per acció de la temperatura? 

L'esdeveniment ha comptat amb la intervenció de l'investigador de l'IRTA, Agustí Romero, el qual ha fet una introducció al món dels olis d'oliva disponibles per a la cuina. Després hi ha intervingut, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, que ha parlat sobre la nostra percepció de l'oli d'oliva verge extra. La responsable de desenvolupament i innovació, Laia Badal, ha abordat la valorització de l'oli i els seus usos gastronòmics. A més, la coordinadora de la cuina experimental en olis de l'IRTA, Montse Jiménez, ha exposat els primers resultats de l'IRTA per a olis premium catalans. Finalment, s'ha fet una demostració de cuina amb olis premium de la mà del xef del Restaurant Les Moles -propietari d'una estrella Michelin- Jeroni Castell.


Oli d'oliva verge extra (OOVE)

L'oli d'oliva verge extra (OOVE) català és un producte de proximitat i de qualitat que es comercialitza directament als consumidors, però només uns quants arriben al sector de la restauració, que a Catalunya és un dels més potents i desenvolupats del món.

Comentaris