El perodista Ramon Francàs protagonitzarà el col•loqui previ al dinar

Un maridatge amb quatre xefs i deu vins obrirà la Festa del Vi a Lleida

Presentació del maridatge que se celebrarà en el marc de la Festa del Vi de Lleida ©Sara Molina
photo_camera Presentació del maridatge que se celebrarà en el marc de la Festa del Vi de Lleida ©Sara Molina

Un dinar col·loqui protagonitzat pel periodista de La Vanguardia especialitzat en vins i viticultura, Ramon Francàs; acompanyat d'un menú elaborat per quatre xefs diferents i maridat amb una desena de vins lleidatans obriran la Festa del Vi de Lleida, el dissabte 26 d'octubre, a partir de dos quarts de tres, al restaurant Davall de La Llotja. Les Varietats de raïm i la identitat dels vins serà el tema que desenvoluparà Francàs davant de bodeguers, periodistes locals i especialitzats i una trentena de winelovers que ja han confirmat la seva participació en la trobada que organitza Como Pomona, en el marc de la Festa del Vi que promou Turisme de Lleida, Ajuntament de Lleida.
 

Els protagonistes del maridatge

Antoni Rúbies (arrosseria Antoni Rúbies d'Artesa de Lleida) iniciarà aquest singular dinar de vins amb un Arròs lleidatà; Cesar Mory (Es Arraitzes de Garos) executarà un Tiradito d'esturió de la Val d'Aran; Samantha Farré (Davall - Shalom) cuinarà un Melós de vedella; mentre que Ivan Pasqual (Cal Gumer events) tancarà el dinar amb unes postres de Xocolata i cirera de Lleida.

Pel que fa als vins, cada plat es maridarà amb dos o tres vins diferents dels cellers Cérvoles (Pobla de Cérvoles), Castell del Remei (Penelles) Lagravera (Alfarràs), Mas Blanch i Jové (Pobla de Cérvoles), Purgatori - Família Torres (Juneda), Raimat (Raimat- Lleida), Rubió de Sòls (Rubió de Sòls), Tomàs Cusiné (Vilosell) o Torres de Sanui (Lleida), entre altres.
Festa del Vi de Lleida

Festa del vi de la DO Costers del Segre

La mostra acull els cellers de la Denominació d'Origen Costers del Segre inscrits en la xarxa de promoció del turisme enològic que sota el nom Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre lidera l'Ajuntament de Lleida.

Aquí es poden tastar vins de nova factura o tradicionals; blancs, rosats o negres... A més, es programen activitats paral·leles de caràcter lúdic i enològic com la piada infantil de raïm o les actuacions musicals.

Comentaris