05.10.2022 |
Territoris.cat

La Marxa de la Boira de diumenge vinent a la Granadella s'implica en un projecte de reforestació

MARXA BOIRA-3
Les dues marxes per indrets del terme de la Granadella i Bellaguarda.
La Marxa de la Boira de diumenge vinent a la Granadella s'implica en un projecte de reforestació

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 5a Marxa de la Boira, que enguany se celebrarà diumenge vinent, 13 de gener, i tindrà com a escenari la Granadella.

L’acte va comptar amb la participació del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, Enric Mir; de l’alcalde de la Granadella, Carlos Gibert; i d’Irene Baron en representació de l’entitat organitzadora, Boira Experience, que en la seva tasca compta amb el suport dels ajuntaments de la Granadella i Bellaguarda, de la Diputació i del Club Excursionista Garrigues Altes.

Aquesta caminada turística, saludable i sostenible, com els mateixos organitzadors la van definir, té com a objectiu posar en valor el potencial turístic del territori de la plana de Lleida i de la boira com a element característic que n’és. Enric Mir s’hi va referir en la seva intervenció, indicant que la cita ha de servir per donar a conèixer els atractius de les Garrigues, més encara en un moment en què la collita d’oliva és una realitat, en el que és una proposta més de promoció turística i de dinamització dels seus pobles”, un criteri que va compartir Carlos Gibert en precisar que la marxa transita per paisatges de gran bellesa però desconeguts per al gran públic.

Per la seva part, Irene Baron va indicar que esperen uns 700 participants (fins ara ja hi ha uns 400 inscrits), en una cita que està inclosa dins del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, que de fet serà la cita inaugural d’enguany.

La Marxa de la Boira no és competitiva i comptarà amb dos recorreguts circulars: un de curt, de 10 quilòmetres, i un altre de llarg, de 24 quilòmetres. L’hora de sortida serà a les 9 del matí, en el cas del recorregut llarg, i a les 9.30, per al recorregut curt, en ambdós casos des de la plaça de l’església, sota l’apadrinament dels gegants de la població: el Silono i la Mundeta, acompanyats pel grup local de batucada. 

Totes dues marxes transitaran per camins de terra i indrets d’interès del terme de la Granadella i Bellaguarda, exemples dels paisatges de l’oli de les Garrigues Altes. Els avituallaments es faran amb productes de proximitat i a l’arribada els participants podran gaudir d’un tast de cassola de tros d’hivern o vegetariana, a més de rebre un obsequi que serà un detall sostenible, emmarcat dins #projectereforestaciomarxadelaboira, una iniciativa a la qual, a més, es podran fer aportacions voluntàries.

Irene Baron ha detallat que aquest obsequi consistirà en una alzina que es podrà plantar allà on cadascú vulgui, però que s’oferirà la possibilitat de fer-ho durant una festa que tindrà lloc a la Granadella en una data que aviat s’anunciarà i en un indret que era un abocador ara clausurat, el del Coll de Bovera, per tal de reforestar tota aquella zona.

Podeu trobar més informació sobre la Marxa de la Boira a www.boiraexperience.cat.

La Marxa de la Boira de diumenge vinent a la Granadella s'implica en un projecte de reforestació
comentaris