18.05.2021 |
Territoris.cat

La marxa proHasél a Lleida arriba fins a la presó de Lleida

Salvador Miret
Pla obert de la manifestació de suport a Pablo Hasel a Lleida, el 17 de febrer del 2021.  - salvador miret
La manifestació de suport a Pablo Hasél a Lleida, el 17 de febrer - Salvador Miret
La marxa proHasél a Lleida arriba fins a la presó de Lleida

La marxa convocada a Lleida en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasél ha acabat amb contenidors cremats i llançament d'objectes contra els Mossos d'Esquadra, que han respost amb trets de foam. La marxa ha començat a la plaça Europa i ha transcorregut pacíficament fins a la presó de Ponent, on han posat cançons de Hasél. Hi havia més d'un miler de persones. Ha estat quan s'ha acabat l'acció quan un grup d'encaputxats s'ha dispersat i ha començat a provocar aldarulls, cremant contenidors i llançant objectes contra la línia policial. Aquests manifestants han decidit llavors tornar cap al centre de la ciutat. Els agents han rebut llançament d'objectes des de balcons.

Al menys, dotze persones han estat detingudes aquest dimecres a la nit durant els aldarulls que s'han produït a Lleida després de la marxa de suport a Pablo Hasél que s'ha dirigit fins a la presó de Lleida, en la qual es troba el raper lleidatà.

Salvador MiretEls manifestants davant de la presó de Lleida, el 17 de febrer del 2021. (Horitzontal)Els manifestants davant de la presó de Lleida - Salvador Miret

Un cop finalitzada la protesta, grups de persones han començat a muntar barricades amb contenidors, que posteriorment han incendiat, i a llençar pedres i altres objectes als antiavalots dels Mossos.

Davant de la presó, s'han posat cançons de Hasél i s'han proferit crits demanant-ne la posada en llibertat, davant la mirada d'alguns reclusos que observaven la protesta des de les finestres de les seves cel·les

A la zona de Doctor Fleming s'han començat a dispersar aquests grups per diferents punts del centre de la capital, deixant contenidors encesos al seu pas. Diversos vehicles estacionats a la zona s'han vist afectats per les flames. Els Bombers de la Generalitat s'han anat desplaçant per apagar els focs en diferents punts de la ciutat.

Prèviament, la manifestació convocada per exigir l'alliberament de Hasel i així com de les persones detingudes en les protestes del dia anterior en diferents punts del país, s'ha desenvolupat sense incidents. Abans de començar, membres de la plataforma de suport al raper han denunciat les suposades agressions que haurien sofert alguns dels vuit detinguts a Lleida per part dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls de dimarts a la nit.

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques, a Lleida s'ha fet una assistència per lesions lleus

La marxa ha sortit de la plaça Europa de la capital del Segrià i ha continuat cap a Prat de la Riba, Rovira Roure, passeig de Ronda, i avinguda del Doctor Fleming, des d'on s'ha dirigit, després de crear les vies del tren per la passarel·la, fins al Centre Penitenciari de Ponent. Els manifestants, encapçalats per una pancarta amb el lema 'Llibertat Pablo Hasel. Amnistia Total. Organitzem la solidaritat' han deixat anar consignes com ara "Pablo, no estàs sol", "sense llibertats, no hi ha democràcia" o "Estat espanyol, Estat feixista".

La marxa proHasél a Lleida arriba fins a la presó de Lleida
comentaris