27.11.2022 |
Territoris.cat

Els Mossos demanen l'ajuda de la Policia Nacional en els aldarulls de dimecres

Segona nit de protestes de suport a Pablo Hasél a Lleida - Eduard Subirats Farré
La marxa avançant cap a la presó de Ponent la segona nit de protestes - Eduard Subirats Farré
Els Mossos demanen l'ajuda de la Policia Nacional en els aldarulls de dimecres

Segona nit de protestes en contra de l'empresonament de Pablo Hasél. Les quatre principals manifestacions d’aquest dimecres al vespre a favor del raper lleidatà Pablo Hasél, a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, van acabar amb importants aldarulls a les tres primeres ciutats. En total es van cremar 135 contenidors, es van cremar nou vehicles, hi va haver 33 detencions i el SEM va atendre 14 persones ferides, vuit d’elles mossos d’Esquadra. El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha dit que la policia catalana no tolerarà “el pas de la protesta a la violència”.

En concret, la nit d'aquest dimecres a Lleida es van cremar 40 contenidors i un vehicle, a més de danys importants en altres tres vehicles. Es van fer 14 detencions i un mosso va resultar ferit. Els Mossos van demanar el suport d'unitats d'ordre públic al CNP a Lleida per protegir la Subdelegació del govern espanyol.

A Barcelona es van fer 12 detencions, es van cremar vuit motos i 80 contenidors, es van fer intrusions a l’Hotel Mandarin Oriental, del Passeig de Gràcia, i en un concessionari de cotxes de la Rambla Catalunya, i els Mossos van impedir-ho a l’edifici de la Borsa. Es van provocar danys en 11 locals. El SEM va atendre quatre mossos i sis manifestants ferits.

A Girona es van cremar 11 contenidors, es van fer cinc detencions i un mosso va quedar lesionat. A Tarragona hi va haver dues detencions de persones que van agredir agents quan els estaven intentant impedir que tallessin l’autovia A-7.

D’altra banda, els Mossos d'Esquadra mantenen la "col·laboració" amb el Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil, segons ha exposat Molinero. "En cas que sigui necessari fer requeriment d'algun tipus de suport, evidentment es farà", ha dit. De fet, aquest dimecres els Mossos van demanar el suport d'unitats d'ordre públic al CNP a Lleida per protegir la Subdelegació del govern espanyol. En aquest cas, Molinero ha explicat que l'objectiu era "poder utilitzar els recursos d’ordre públic que protegien aquest edifici de l’Estat en tasques de dissolució dels grups radicals i violents que estaven actuant al centre de Lleida". "No és una situació nova i diferent de la d’altres ocasions", ha conclòs.

Els Mossos demanen l'ajuda de la Policia Nacional en els aldarulls de dimecres
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement