‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’, la nova campanya d'ASAJA

Presentació de la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’
photo_camera Presentació de la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’

Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!, és el nom de la campanya que ha presentat aquest dilluns ASAJA, i que es desplegarà en el marc de la Fira de Sant Miquel, amb la col·laboració de l'ens firal, l'Ajuntament de Lleida, el departament de Salut.

L'objectiu principal de la campanya és promocionar i fer valdre el sector de la fruita dolça de Lleida, enguany posant l'èmfasi en els beneficis del consum de fruita per a la salut, seguint les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

La campanya consistirà a distribuir una bossa amb diferents peces de fruita pomes, peres i fruita d'os, al públic que visiti la Fira de Sant Miquel, del 26 al 29 de setembre, un obsequi que es podrà recollir en estands que s'instal·laran als accessos al recinte firal

Presentació de la campanya ‘Menjar fruita és salut. Menja fruita de Lleida!’ 1Les bosses aniran acompanyades d'un tríptic informatiu amb recomanacions per al consum de fruita, així com les principals xifres de producció de fruita d'os, poma i pera. Així mateix, s'ha produït un espot per donar a conèixer la campanya que es difondrà per xarxes socials i mitjans locals que també pretén animar a visitar aquesta nova edició de la Fira de Sant Miquel.

El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha destacat que som els primers que hem d'intentar fer entendre a la gent que menjant una peça de fruita o una carn del territori, a més de fer salut, ajudem a assentar gent al territori, reduïm el despoblament de les zones rurals i contaminem menys, ja que evitem el transport innecessari dels productes.

Entre tots hem de contribuir a fer que augmenti el consum de fruita dolça i de productes de proximitat

La subdirectora Regional de Salut Pública a Lleida, Mercè Bieto, ha explicat que des de l'ASPCAT treballen per promoure l'alimentació i els hàbits de vida saludables entre la població. El consum de fruita és promotor de salut, per dos vessants, per una banda ens protegeix de malalties cròniques, i per altra és una font de nutrients, ha destacat Bieto.


Des de l'ASPCAT duen a terme campanyes adreçades a diferents sectors de la població, com és el cas dels infants a les escoles o al sector de la restauració, per promoure la dieta mediterrània amb presència de fruita fresca de temporada als menús. A més, l'any 2018 van publicar la guia Petits canvis per menjar millor, on es donen missatges concrets i senzills sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar per tal de ser més saludables i respectuosos amb l'entorn.

Comentaris