La menstruació, a debat a la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida

'El Cicle Menstrual, Eina d’Autoconeixement i de Transformació Social' tindrà lloc del 4 al 8 de juliol

Docents del Curs d'Estiu 'Cicle Menstrual' de la Universitat de Lleida. Fotografia: Cedida.
photo_camera Docents del Curs d'Estiu 'Cicle Menstrual' de la Universitat de Lleida. Fotografia: Cedida.

Del 4 al 8 de juliol, la Universitat d'Estiu de la UdL acollirà el curs 'El Cicle Menstrual, Eina d’Autoconeixement i de Transformació Social', una proposta de 2 ECTS reconeguts per la UdL que vol permetre un millor coneixement al voltant de la menstruació.

El cicle menstrual és un procés natural que es produeix al cos de milions de persones al món

Aquesta formació vol donar eines i coneixements actualitzats a les persones que menstruen i la societat en general, per tal de sembrar camí i tractar aquest tema des d’una perspectiva respectuosa, conscient, sostenible i de valoració i acceptació del cos humà. 

També vol trencar amb el fort estigma social encara associat a la regla, la qual cosa comporta l’absència d’educació i informació adequades i, en conseqüència, posa les persones menstruants en situació de vulnerabilitat.

Aquest curs s’adreça al públic en general i a persones relacionades amb l’educació (docents, educadors socials, famílies, etc.)

Formen part de l'equip docent l'entrenador física Raquel Barrachina Garcia, la llevadora Yolanda Florensa Cabré, la pedagoga María Victoria López Benito, la professora de la UdL, Verónica Parisi Moreno; i l'emprenedora i formadora Anna Puigdemasa Acebrón, l'ànima de RuscCus.

Entre altres temes, es tractarà sobre la consciència cíclica, el context que acompanya la cultura menstrual, la menstruació sostenible, la sexualitat i el sagnat lliure.

comentaris