27.01.2022 |

Més de 1.700 joguines arriben a les mans dels infants lleidatans gràcies a la Creu Roja

La campanya de joguines #ElsSeusDretsEnJoc ha estat desenvolupada per les onze assemblees locals i comarcals de la Creu Roja de les terres ponentines

Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc
Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc
Més de 1.700 joguines arriben a les mans dels infants lleidatans gràcies a la Creu Roja

Creu Roja Joventut ha repartit al llarg de la Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc un total de 1.748 joguines entre 1.681 infants de famílies que es troben en situació de risc de vulnerabilitat a través de l'acció de les onze assemblees locals i comarcals de la demarcació de Lleida.

Sota el lema 'Els seus drets en joc', la 29a edició de la Campanya va arrencar el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància

Al llarg de la campanya s’han habilitat múltiples punts de recollida de joguines arreu de Lleida en el que la població ha pogut dipositar les seves donacions.

Per altra banda, també s’ha fomentat la col·laboració a través d’aportacions econòmiques i, com a novetat, s’han organitzat activitats on la ciutadania i empreses han participat de forma activa en activitats logístiques de la Campanya de Joguines.

Han participat a la Campanya les 80 assemblees locals i comarcals de l’organització humanitària presents arreu de Catalunya

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc, s’han dut a terme més de 250 activitats arreu, podent arribar a més d’11.000 participants. Aquesta part del projecte té cada cop més pes per a l’organització, atesa la importància de fer pedagogia i que més persones valorin i vetllin pel dret al joc dels infants sigui quina sigui la seva situació.

Des de Creu Roja Joventut es posa en alça  la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en el qual es troba immersa la població. 

És a través d’aquestes accions on es fa palesa la importància de la construcció d’un fort teixit social associatiu per a superar moments de crisi com l’actual.

Les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori

Per això, des de Creu Roja Joventut es treballa per aconseguir garantir el dret al joc i l’accés de tots els infants i joves a joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives.

El joc és un element essencial per garantir el desenvolupament integral dels infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu de l’infant sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Més de 1.700 joguines arriben a les mans dels infants lleidatans gràcies a la Creu Roja
comentaris