Més de 9.000.000 d'euros de solidaritat en una diada 'Maratoniana' a la demarcació de Lleida

Marató Castelldans
photo_camera Actes de la Marató a Castelldans

Una jornada maratoniana va captivar pràcticament tota Catalunya aquest diumenge, una afirmació que constaten els més de nou milions i mig d'euros que es van recaptar, i tota l'atenció del públic que van captivar TV3 i Catalunya Ràdio, per seguir les activitats de la Marató, dedicada enguany a les malalties minoritàries. Una jornada en la qual la demarcació de Lleida va traslladar el protagonisme al Teatre Ateneu de Tàrrega, que es va convertir en el Plató territorial de l'esdeveniment.

Plató de la marató a TàrregaEncara que la capital de l'Urgell fos el centre mediàtic, el territori Lleidatà es va bolcar com a mostra de solidaritat. Cada poble, cada associació, cada col·lectiu no va voler deixar de participar en la jornada. Un teixit social que ja havia organitzat actes amb anterioritat i els continuarà organitzant, amb la voluntat d'incrementar la xifra en la mesura de les seves possibilitats.

A la capital de l'Urgell es van mobilitzar una trentena d'entitats per organitzar totes les activitats del dia, que van començar a les 9.00 del matí amb un esmorzar per donar pas, després, a una actua-ció musical amb el grup Sound de Secà i una caminada popular amb dos circuits. De tots els actes, el més present va ser la música i la dansa, les quals van servir d'excusa per aplegar nombrosos veïns i aconseguir 13.118 euros.

Marató Golmés (1)A la capital del Pla d'Urgell, Mollerussa per la Marató, paraigües que engloba a les associacions i entitats que participen de forma conjunta en la recaptació de fons per la Marató de TV3, van aconseguir recaptar 4.800 euros. Les activitats es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament, on els mollerussencs i mollerussenques es van involucrar de forma activa amb les diferents propostes que les entitats van preparar per a l'ocasió.

Marato Les Borges BlanquesEl Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques organitzava un festival solidari el dissabte dia 14 en el qual es van recollir 2.017 euros. La recaptació es va aconseguir, capital de les Garrigues, gràcies a les entrades a 3 euros, els serveis de tallar, recollir i pentinar els cabells per 5 euros, els berenars amb beguda i pastissos artesans preparats per l'Associació de Dones La Rosada a 2 euros, i amb les tires a 1 euro per als sortejos dels productes cedits pels comerços i empreses del municipi.

A Balaguer van optar per centralitzar les actuacions a la plaça Mercadal. Per la seva banda, la capital del Segrià va decidir apostar per mantenir la tradicional pujada a la Seu Vella.

GRANJA-MARATÓ-2La Granja d'Escarp es va bolcar amb La Marató de TV3. Ho va fer amb un seguit d'actes que van ser tot un èxit de participació, i que van incloure una exhibició de ball, sortejos, un vermut solidari, amb ball i show musical amb Christian Mòdol, un tastet de dolços i una rifa d'obsequis. Tot plegat sota l'organització de l'Ajuntament amb el suport de diferents entitats de la població.

Participants en la Matató a RossellóUn miler de veïns i veïnes de Rosselló van contribuir a la recaptació solidària d'un total de 6.105 euros, en els actes que van organitzar el dissabte dia 14. Una trentena d'entitats o associacions van organitzar diferents activitats, des de les tradicionals paradetes de venda d'aliments i objectes diversos a preus simbòlics.

Vila-sana Maratò 1L'Associació de Dones, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-sana, van organitzar una degustació amb vermut acompanyat de les cançons interpretades pel grup linyolenc Teclams, com a col·laboració amb la Marató, el resultat d'aquesta iniciativa ha suposat una recaptació de 1.200 euros.

Marató Castelldans 2Castelldans va combinar la música del grup Havaneres Serra Fosca de la Coral l'Olivera de Castelldans, Grup de Gimnàstica rítmica i taller de danses per participar en els actes de la Marató.

Marató GolmésEl Pavelló Poliesportiu de Golmés acollia una jornada d'activitat física organitzada pel gimnàs Espai Esport, al teatre El Casal es va dur a terme la projecció de la pel·lícula Campeones. Aquestes activitats i altres organitzades al llarg del dia, van permetre recaptar 2.900 euros.

Marató de TV3 a FondarellaEntitats i veïns de Fondarella, ja tenen com una tradició participar en la diada de la Marató de TV3, durant tot el diumenge es va organitzar una gimcana i esmorzar, impulsat per l'associació Gegantera. Un dinar i bingo amb les associacions impulsat per l'associació de la gent gran Sant Sebastià i l'associació de dones. La jornada es completava amb un festival d'Escala en Hi-Fi i un mercat de segona mà, tot plegat va permetre recollir 2.832 euros.
 

comentaris