Publireportatge

Som a un mos de l’Argentina

LA NUEVA PARRILLA DE MOLLERUSSA
photo_camera L'Ariel amb la seva filla Georgina que forma equip amb Sergio, Micaela i Virginia, una familia amb experiència en el món de la restauració

La cuina és com les bones amistats. Com la d’un argentí i un català, per exemple. Una fusió especial de caràcters, basada en el respecte i que combina a la perfecció. Així és la cuina de La Nueva Parrilla de Mollerussa, el nou restaurant argentí que ha obert les seves portes a l’avinguda del Passeig Beethoven amb l’Ariel i la seva família al capdavant d’aquesta prometedora aventura gastronòmica. Restaurant Asador 1

Com tots sabem, cap país com l’Argentina domina tan bé les carns. En aquest restaurant hi trobarem els plats típics argentins i tota la saviesa que cal tenir per preparar una carn que es desfaci a la boca. “El secret està a l’os”, diu l’Ariel, mentre tomba alguns mites sobre la carn que tots teníem mal entesos. Sabíeu que la carn més jove no és necessàriament la més tendra, sinó que, al tenir més fibra, pot resultar més difícil de menjar? No li rebatem: veiem que sap del que parla i estem disposats a tastar qualsevol dels seus plats per comprovar-ho. Xurrasco, xuletó, mitjana (el ‘chuletón’) i rellom (conegut com ‘solomillo’) de la millor vedella importada de Sant Sebastià preparada sobre brasa natural amb foc, llenya i carbó. Restaurant Asador

Amb aquesta mateixa brasa natural també s’hi cuina peixos com el llobarro i la dorada, que també poden fer-se a la planxa. I no serà per graelles! També en tenen per marisc, i unes d’especials que et porten a la taula perquè t’ho facis al teu gust. 

Això sí, que el nom no us enganyi: de l’Argentina també en porten les influències italianes, i és per això que podem trobar-hi plats deliciosos com risottos de quatre formatges o foie, i també hi trobareu delicioses amanides de la casa per si preferiu prescindir de la carn.

Si voleu viatjar de debò, però, el ‘choripán argentí’ i el ‘matambre arrollado’ són els vostres plats, i alguns dels grans típics que us transportaran d’un mos a la República Argentina

Per Ariel i el seu fidel equip és fonamental controlar tot el procés d’elaboració dels plats: tot ho fan a la cuina, des de tallar la carn fins a la preparació de totes les postres, que són totes casolanes i originalíssimes: pannacottes, PlumCakes i, fins i tot, una fusió de tiramisú amb crema catalana! Plat de carta

La creativitat és a l’ordre del dia: cada dia s’innova en el menú. El setmanal, pel preu d’onze euros, ofereix a triar entre cinc primers i dos segons, i presenta tota la varietat (des de peix i carn a estofats, entre tantes opcions) amb aigua, vi o canya i pa inclosos. El menú de cap de setmana, súper complet i variadíssim, surt per vint-i-dos.

El restaurant compta amb dos espais diferenciats, un de més formal, d’ambient calmat i agradable, i un altre que és ideal per reunir-se amb els amics i veure-hi els partits de futbol en una gran pantalla, ambientat amb temàtica futbolística. A més, també hi trobarem una terrassa exterior instal·lada a l’avinguda pels dies més assolellats. Plat de carta 2

Sigui com sigui, cadascun dels espais del restaurant està pensat per transportar-te a l’Argentina no només amb el sabor, sinó també amb les imatges característiques que trobareu a les parets i que us acompanyaran fent caliu mentre gaudiu del menjar i viatgeu sense moure-us de la taula.

Evidentment, també és una opció excel·lent per celebrar sopars d’empresa, de Nadal i qualsevol celebració.

I és que aquests argentins ens coneixen… Estan preparats per a tot: us prepararan vermuts, ‘montaditos’ i tapes al migdia. I, alerta… També esmorzars de forquilla amb llonganissa, plats combinats, caragols i el que faci falta! I, per acabar-ho de rematar, durant el desembre i el gener també fan calçots amb salsa casolana.

La seva àmplia experiència entre cuines permet l’Ariel atrevir-se amb tot, i se li il·lumina la cara quan parla d’aquest nou projecte a Mollerussa: “Un cop coneixem bé el producte local, arriba l’hora de provar coses noves”.

La seva cuina és un punt de trobada entre cultures, entre l’Argentina i Catalunya, i aquesta és una de les (tantes) grans gràcies que té el restaurant: fusiona el millor saber i receptes d’allà amb els coneixements i productes d’aquí.

El resultat? Pura creativitat i una autèntica delícia. I, per què no dir-ho, uns plats molt fotogènics, ja que, pel que es veu, la gent no para de fer-los fotos: hamburgueses pageses amb escalivada, salses argentines i salses de pagès mereixen un bon ‘story’. 

El ‘matambre arollado’ i un bon vi de Raïmat. El ‘choripán’ i els caragols. I no uns caragolPlat de carta 1s qualsevols: els caragols fets amb la “Fórmula Jaume”, una recepta secreta que, com la salsa de pagès, un bon dia, en Jaume, pagès de Lleida, li va ensenyar a l’Ariel, l’intrèpid cuiner argentí, un dia aprenent de molts i avui ja tot un mestre. 

Establint-se primer a Barcelona, Ariel sempre s’ha mogut entre cuines i establiments de referència en el món de la restauració, aprenent dels millors mestres, que sempre han tractat amb bon producte. És a Girona on va conèixer i tractar a fons el producte típicament català i, qui ho diria, a Lleida és on va conèixer el seu gran mestre dels arrossos

Ja fa disset anys que l’Ariel va arribar a Catalunya. Des d’aleshores, el xef ha estat temps treballant, aprenent i desenvolupant el seu criteri i estil culinari propis. Durant aquest període i al voltant de totes les regions catalanes ha tingut temps per familiaritzar-se amb el producte autòcton i dominar les receptes típiques de cada zona. Això sí, sense oblidar mai de la vida la cuina i els sabors del país que porta al cor.

Establint-se primer a Barcelona, Ariel sempre s’ha mogut entre cuines i establiments de referència en el món de la restauració, aprenent dels millors mestres, que sempre han tractat amb bon producte. És a Girona on va conèixer i tractar a fons el producte típicament català i, qui ho diria, a Lleida és on va conèixer el seu gran mestre dels arrossos. Restaurant Asador 2

Tot aquest aprenentatge l’aplica ara al seu establiment, un bagatge que fa sòlida una aventura que va voler arrencar el dia que, després d’anys d’experiència sent cap de cuina, va adonar-se que tenia el saber i les ganes per aixecar el seu propi projecte gastronòmic. 

La seva família és allà, al seu costat, acompanyant-lo i demostrant les seves habilitats especials que delaten el seu somriure. Quan no treballen estudien català (se’n fan un fart), i el tracte exquisit i que les persones se sentin a gust i se’n vagin contentes és l’altra de les seves màximes. Però al seu germà Sergio, que és qui controla la brasa, les seves dues filles, la Georgina i la Micaela, i a la seva neboda Virginia, totes elles amb experiència en el món de la restauració, se’ls nota que aquesta no és només una habilitat professional, sinó totalment natural, que ve de família.

Tot perquè, quan hi sigueu, us hi sentiu com a casa. O com a l’Argentina.

Que us hi sentiu, exactament, com si fóssiu a casa d’aquella família argentina que no sabíeu que teníeu… Fins avui.

Contacte: Restaurant la Nova Parrilla · Tel. 644765996 · Passeig Beethoven, 3-4 · Mollerussa

Comentaris