Micropobles convoca trobades territorials sobre l’Estatut del Municipi Rural

Les sessions, que tindran lloc entre el 8 i el 15 de gener, estan obertes a representants de governs locals i serviran per debatre al voltant del text proposat pel Govern i per recollir opinions per incorporar a les esmenes que presentarà l’Associació de Micropobles de Catalunya
Imatge aèria de Penelles a l'Urgell - Foto: Ajuntament de Penelles
photo_camera Imatge aèria de Penelles a l'Urgell - Foto: Ajuntament de Penelles

L’Associació de Micropobles de Catalunya inicia aquesta setmana una ronda de contactes al territori per debatre al voltant del text de l’Estatut del Municipi Rural proposat pel Govern. Les sessions estan obertes a alcaldes, alcaldesses i membres dels ajuntaments de municipis de menys de 1.000 habitants. L’objectiu és presentar-hi el text i debatre al voltant del mateix per tal de recollir l’opinió dels representants municipals i poder incorporar-ho a les esmenes que l’Associació presentarà al text. Les trobades territorials arrenquen aquest dilluns 8 de gener a Talarn i a L’Estany. Fins el dia 15, Micropobles ha convocat als representants dels ajuntaments a Penelles, Santa Maria de Miralles, Vinebre, Juià, Falset i Torrebesses.

Micropobles de Catalunya - Micropobles de Catalunya

Joan Solà, president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha remarcat que

la nostra voluntat és escoltar al territori per aportar esmenes que millorin el text i ajudin a comptar amb més i millors eines de governança als micropobles

L’Estatut del Municipi Rural es troba ara en un procés clau de consulta i participació, pas previ a la seva tramitació parlamentària. Des de Micropobles es manté el compromís de treballar perquè el text reculli un major pes d’aquells mecanismes que han d’ajudar a l’equilibri territorial. Així mateix, es reforçarà la concreció d’eines que redueixin la càrrega burocràtica dels ajuntaments, facilitin la contractació de serveis i subministraments, simplifiquin la gestió urbanística, millorin el finançament i contribueixin a desplegar activitat econòmica en el medi rural.

A continuació, us detallem el calendari de trobades:

8/1. Ajuntament de Talarn, 18h

8/1. Sala polivalent de la casa de cultura de L'Estany, 18h

9/1. Església vella de Penelles, 18h

10/1. Local social de les antigues escoles Santa Maria de Miralles,

18h 11/1. Ca Don Juan (Sala Noble) de Vinebre, 18h

12/1. Sala Polivalent de Juià, 18h

12/1. Seu del Consell Comarcal del Priorat a Falset, 18h

15/1. Sala El Casal de Torrebesses, 18h

Sobre Micropobles

L'Associació de Micropobles de Catalunya neix l'any 2008 amb la voluntat de ser un instrument per fer visible la realitat dels micropobles i contribuir perquè les condicions de vida al món rural siguin dignes i ajustades a les necessitats dels seus habitants. Som punt de trobada per als municipis menors de 1.000 habitants de Catalunya, defensem la ruralitat i lluitem pel repoblament. Actualment, Micropobles compta amb 258 associats.

Comentaris