El ministre d'Agricultura, Luís Planas vol incorporar el sector de la fruita dolça en la PAC

Els Canals d’Urgell constitueix un d’aquells projectes de futur del nostre sector agroalimentari a Espanya i particularment a Catalunya; m’agradaria que el pròxim govern de la Generalitat col·loqui com a prioritat per als Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència
Visita minstre Lluis Plana a la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell @Territoriscat
photo_camera Visita minstre Lluis Plana a la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell @Territoriscat

El Ministre d’Agricultura, Luís Planas, ha anunciat que portarem a la conferència sectorial del mes de maig de les Comunitats Autònomes la proposta d’estendre al sector de les fruites i hortalisses les ajudes directes i bàsiques de la propera PAC de 2023. A més, ha fet una crida a una interprofessional que contribueixi a obrir un nou període de futur.

Per tot això, ha dit Planas, cal un regadiu eficientEls Canals d’Urgell constitueix un d’aquells projectes de futur del nostre sector agroalimentari a Espanya i particularment a Catalunya; m’agradaria que el pròxim govern de la Generalitat col·loqui com a prioritat per als Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Visita minstre Lluis Plana Casa CanalPlanas, i el cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, s'han reunit aquest dijous amb productors de l’Horta de Lleida, i han visitat la Casa Canal, seu de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell, i el Grup Nufri, a Mollerussa.

Visita del ministre Lluís PlanaEl Ministre d’Agricultura ha posat en valor que el sector agroalimentari forma part de la nostra resistència front la pandèmia però a més serà una sector central en la recuperació d’Espanya i Catalunya. Planas ha detallat que ocupa 43.000 persones al sector primari, més de 73.000 a tota la indústria agroalimentària i suposa fins a 55.000 milions d’euros en exportacions dels quals més d’11.000 a Catalunya. En aquest context, ha dit, el futur passa també per la reforma de la Llei de Cadena Alimentària per donar un paper significatiu als agricultors i ramaders per a que puguin negociar preus dignes per la seva producció i també a través de la pròxima PAC per trobar el suport necessari a les persones que en definitiva en són les destinatàries.

Per tot plegat, Planas ha defensat que cal un bon govern per Catalunya i ara hi ha una gran oportunitat amb el PSC i Salvador Illa per tornar a orientar Catalunya i es recuperi el diàleg constructiu amb el govern d’Espanya per avançar tots plegats.

comentaris