30.11.2022 |

Neixen els Premis Eixarcolant per fomentar els estudis i l'emprenedoria al voltant de l'etnobotànica

Guardó que consta de dues categories dotades de 1.500 i 500 euros

L'etnobotànica, el focus d'estudi dels Premis Eixarcolant.
L'etnobotànica, el focus d'estudi dels Premis Eixarcolant.
Neixen els Premis Eixarcolant per fomentar els estudis i l'emprenedoria al voltant de l'etnobotànica

El Col·lectiu Eixarcolant ha creat la primera edició dels Premis Eixarcolant per al foment de l'etnobotànica, un guardó que vol incentivar la recerca i l'emprenedoria en el camp de l'etnobotànica, i generar un impacte positiu en l'àmbit local en termes ambientals, socials i econòmics.

Aquest guardó es presentà el passat 17 de setembre en el marc de la 7a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

L'etnobotànica és una disciplina científica encarregada de l'estudi de les relacions que estableixen persones amb les plantes i elements d'índole vegetal per tal de donar resposta a necessitats quotidianes: alimentar-se, guarir-se, vestir-se, construir, jugar, i un llarg etcètera, amb milers d'usos documentats a escala catalana i milions arreu del món.

La recuperació i adaptació a la realitat actual dels coneixements etnobotànics és clau per poder conèixer i emprar els recursos vegetals locals (tant espècies silvestres com varietats cultivades). 

L'etnobotànica és poc present en l'àmbit formatiu, amb una clara mancança de formacions específiques que puguin despertar vocacions a nivell de recerca o emprenedoria

Els premis s'estructuren en dues categories: la recerca i transferència de caràcter etnobotànic, i l' emprenedoria basada en coneixements etnobotànics. En ambdós casos ha de tractar-se de propostes no executades que es prevegin dur a terme al llarg del 2023.

Als guardons s'hi poden presentar tant persones físiques com jurídiques sempre que tinguin previst dur a terme aquests projectes de recerca o d'emprenedoria al llarg del proper any. L

Per cadascuna de les dues categories hi haurà un primer premi dotat de 1.500 euros i un segon premi dotat de 500 euros. Així els organitzadors esperen incentivar la participació de diferents actors del territori i així ajudar al finançament d'algunes d'aquestes propostes per tal que finalment puguin esdevenir una realitat que comporti beneficis per tota la societat.

El període de presentació de candidatures romandrà obert fins al dilluns 7 de novembre del 2022

Les bases de la convocatòria dels premis i tota la documentació que cal emplenar com la descripció del projecte i pressupost, la declaració responsable o la sol·licitud per tal de ser-ne partícip ja es poden trobar disponibles al lloc web de l'entitat.

L'entrega de premis tindrà lloc el 18 de desembre del 2022 i espera poder reunir a diferents personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional i també a tots els participants per tal de celebrar conjuntament aquesta primera edició.

Neixen els Premis Eixarcolant per fomentar els estudis i l'emprenedoria al voltant de l'etnobotànica
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement