Nou assaig clínic a Lleida per millorar la mobilitat de les persones amb Parkinson

Un programa d’entrenament d’exercici físic liderat pel Grup de Recerca de cures de salut (GRECS) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida)

Nou assaig clínic amb persones amb Parkinson. Fotografia: IRB Lleida.
photo_camera Nou assaig clínic amb persones amb Parkinson. Fotografia: IRB Lleida.

Arrenca un nou assaig clínic envers les persones amb Parkinson, de la mà del Grup de Recerca de cures de salut (GRECS) de la Universitat de Lleida i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

S'adreça a estudiar la seva manera de caminar mitjançant un programa d’entrenament d’exercici físic personalitzat

L’objectiu d'aquest assaig és entrenar per aquelles situacions complexes a les persones que pateixen la malaltia, com per exemple passar per un pas de vianants amb molta gent a esquivar, per a capacitar-los.

Les persones amb la malaltia de Parkinson presenten des de l’inici un deteriorament cognitiu molt subtil que es pot agreujar a mesura que avança la malaltia. Aquest deteriorament provoca que les persones caiguin o es paralitzin quan realitzen diverses tasques a la vegada”, ha explicat la investigadora principal del projecte i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Helena Fernández Lago. 

Aquelles persones que pateixin la malaltia i desitgin participar en aquest estudi, poden contactar amb l'equip investigador a través d'email ([email protected]), telèfon (973 70 2464) o omplint un formulari en línia.

Concretament, participaran en un programa de rehabilitació de la marxa totalment individualitzat a les seves característiques personals durant un període de 6 setmanes. El programa consisteix a realitzar una activitat en una cinta de caminar. Abans i després del programa, el personal investigador avaluarà els símptomes de la malaltia, les capacitats motores i les capacitats cognitives per a conèixer l'abast de la intervenció. 

L’assaig està finançat per l’Instituto de Salud Carlos III del Ministeri de ciència i Innovació i compta amb l’aprovació de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova

 

Comentaris