Fins a 18.000 euros en ajudes a la creació cultural i als circuits d’espectacles

Es tracta d'una nova línia d'ajuts implantada per la Diputació de Lleida a través de l’IEI

Imatge promocional de l'espectacle 'Geometria'
photo_camera Imatge promocional de l'espectacle 'Geometria'

La Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs han presentat les bases que regiran les Subvencions a la creació i producció culturals i a circuits d'espectacles i festivals.

Amb aquest recolzament es vol ajudar de forma directa aquells que, des de l’àmbit privat, fan la creació i la producció

Es tracta de la primera vegada que s'impulsen aquestes subvencions, motiu pel qual s'hauran d'anar adaptant.

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de subvencions per a projectes de creació i producció culturals, generats a les comarques lleidatanes, tant si són realitzats per companyies o creadors consolidats, com si es tracta de creació feta per valors emergents perquè puguin fer visible el seu talent.

​Pel que fa a l’import de la subvencions, no serà superior al 40% del cost total de projecte, amb un import màxim de l’ajut de 18.000 euros

Igualment, pretenen donar suport a propostes culturals privades, amb especial impacte sobre el territori, especialment sobre aquelles zones amb menor presència de determinats productes culturals, a través de circuits singulars d’espectacles i festivals que arribin a diferents localitats. Els projectes de creació i producció així com els espectacles a exhibir hauran de ser preferiblement en llengua catalana.

Es podran acollir als ajuts les creacions i produccions culturals o els circuits d’espectacles i festivals, que tinguin caràcter professional i es trobin inclosos en la producció d’espectacles d’arts escèniques, producció d’arts visuals, i producció musical.

Podran sol·licitar subvencions les persones físiques o jurídiques, amb domicili fiscal a qualsevol localitat de les comarques de Lleida, i que siguin titulars dels drets sobre el producte final o responsables del circuit o festival que se subvenciona

Les sol·licituds s’adreçaran a la Presidència de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, mitjançant el formulari que es troba al web de l’IEI, que haurà de ser emplenat electrònicament.

El termini de presentació de sol·licituds es determinarà en la convocatòria de subvencions.

Comentaris
Més a Societat