03.10.2022 |

Pagès Editors publicarà tres obres de Guillem Viladot, una d'elles inèdita

'Cantates, fugues i colls de la baralla', una obra inèdit de poesia visual maquetada per Viladot a principis dels anys setanta amb el qual denunciava la foscor i la repressió que patia la societat de l'època

Guillem Viladot
Guillem Viladot
Pagès Editors publicarà tres obres de Guillem Viladot, una d'elles inèdita

Pagès Editors se sumarà enguany a la celebració de l'Any Viladot amb la publicació de tres llibres al voltant del prolífic creador agramuntí.

Per una banda, l'1 de febrer sortirà a la llum 'Cantates, fugues i colls de la baralla', una obra inèdita de poesia visual creada per l'artista a principis dels anys setanta.

Es tracta d'una obra creada tot seguint els esbossos, anotacions, mesures i indicacions de l'artista del que havia de ser un llibre que no es va arribar a publicar mai i que es conservava a la fundació que porta el seu nom a Agramunt.

Es tracta d'una denúncia contra la foscor i la repressió que patia la societat ponentina dels setanta

"La maqueta original ha restat immòbil i pacient fins ara, que amb motiu del centenari del naixement del personatge agramuntí, i després de cinquanta anys de repòs en un calaix, Cantates, fugues i colls de la baralla s'edita per materialitzar un projecte malauradament estroncat", celebra Pau Minguet, director de Lo Pardal – Fundació Guillem Viladot.

Cantates, fugues i colls de la barralla

Al mes de març serà el torn de la publicació d''Epistolari V-Λ', que recupera les cartes que es van enviar Viladot i Josep Vallverdú.

'Epistolari V-Λ' fa pública la seva faceta d'escriptors de cartes que caldrà afegir al gruix de gèneres i formes que van conrear ambdós personatges

Per últim, al mes de setembre tindrà lloc la reedició de la tetralogia 'Memòria de Riella', un volum que recull quatre títols de Viladot: 'Temps d'estrena', 'Els infants de Riella', 'La gent i el vent' i 'L'arrel del Panical', publicats entre 1959 i 1967.

Amb ells Viladot fa una mirada a Riella, el món mític de la seva infantesa agramuntina, amb un estil directe on hi és present la poesia, la ironia, el sarcasme i la tendresa.

A més, Pagès Editors farà un rellançament de les obres de Viladot que té al seu catàleg

 

Pagès Editors publicarà tres obres de Guillem Viladot, una d'elles inèdita
comentaris