Pagesos i ramaders afectats pel foc de la Ribera d'Ebre, un diumenge més a peu de la C-12

Manifestants tallant la C-12 a Flix. el 25 d'agost
photo_camera Manifestants tallant la C-12 a Flix. el 25 d'agost

Pagesos i ramaders afectats pels focs de la Ribera d'Ebre han tallat per cinquè cop la C-12 a Flix per reclamar ajuts directes per recuperar-se de les pèrdues causades pel foc.

Els pagesos han repartit ampolles d'oli als conductors afectats pel tall de la carretera 

Amb diversos tractors a la calçada, els manifestants -300, segons els organitzadors-, han exhibit creus amb cartells enganxats on es llegia Primer, cremats; després, oblidats

MANIFEST DE FLIX DEL 18 D'AGOST DEL 2019

Les persones afectades pels focs de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, constituïts ja en plataforma, manifesten el seu malestar per la manca de consideració dels i les representants de la Conselleria d'Agricultura davant la poca voluntat i l'actitud manifestada el dia 14 d'agost, quan no es va voler rebre a la delegació dels pagesos i representants polítics del Territori, formada, entre altres per diversos alcaldes i el vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues.

Fruit d'aquesta inacció ens hem tornat a manifestar amb un altre tall de carretera a la C-12 per expressar l'augment del malestar i la indignació del Territori davant d'aquest tracte injust i vergonyant.

Per tot això, i davant la desafecció creixent de la població del Territori, creiem que aquesta situació accentuarà l'augment de l'abandonament de les finques dels pobles de les nostres comarques.

Demanem, doncs, l'aposta ferma del Departament d'Agricultura en polítiques agràries realistes d'arrelament al Territori, i en especial a les persones que han perdut la seva font d'ingressos amb l'incendi.

Comentaris