Pagesos i ramaders tallaran l'A-2 a Fondarella dimarts vinent per denunciar la situació del sector

Preveuen que sigui la primera d'un seguit d'accions de protesta que continuaran fins que les administracions responguin

Assemblea de la Plataforma 6-F a Fondarella per acordar el tall de l'autovia A-2 per protestar per la situació del sector agrícola i ramader

Data de publicació: dimecres 31 de gener del 2024, 09:27

Localització: Fondarella

Autor: Cedida per la Plataforma 6-F
photo_camera Assemblea de la Plataforma 6-F a Fondarella per acordar el tall de l'autovia A-2 per protestar per la situació del sector agrícola i ramader - Foto: Cedida per la Plataforma 6-F

Pagesos i ramaders de Ponent però també d'altres punts de Catalunya preveuen tallar l'autovia A-2 a l'alçada de Fondarella, al Pla d'Urgell, dimarts dia 6 de febrer. Han constituït la Plataforma 6-F per donar el tret de sortida a un seguit d'accions de protesta per denunciar la situació que viu el sector.

L'objectiu de les mobilitzacions és reclamar a les administracions solucions urgents davant de la greu situació que viu la pagesia, amb una baixada de producció generalitzada a causa de la greu sequera, preus en origen a la baixa i amb encariment desmesurat dels costos de producció, a més d'una burocràcia excessiva que implica temps i augment de despeses per a agricultors i ramaders, entre altres qüestions.

L'Administració també ha de resoldre la competència deslleial d'importacions que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccions dels països membres de la Unió Europea, així com les condicions del sistema de les assegurances agràries, ineficaces per a la protecció de les rendes de la pagesia.

D'aquesta manera, volen cridar l'atenció de les administracions, especialment de les europees i sumar-se també així a l'onada de protestes del sector agrícola que fa dies que s'escampa per França. L'acció es farà amb tractors i començarà a les set del matí amb la previsió d'allargar-se el màxim d'hores possible.

8a95eb50-3992-48d6-864b-db6c43b5dc76
Assemblea de la Plataforma 6-F a Fondarella per acordar el tall de l'autovia A-2 per protestar per la situació del sector agrícola i ramader - Foto: Cedida per la Plataforma 6-F

Pagesos i ramaders es van reunir en assemblea precisament a Fondarella aquest dimarts a la nit per acordar aquestes accions de protesta. El president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, és un dels que hi va participar i ha explicat que el sector ja no pot més i per això ha decidit impulsar aquestes protestes que es repeteixen en altres països europeus com Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Romania o Polònia. L'assemblea va comptar amb la participació d'unes 400 persones i hi havia representants d'altres sindicats com Unió de Pagesos (UP) o JARC.

Comentaris