26.02.2020 |
Territoris.cat

La passió per escriure correctament en català, l’objectiu del DictaCAT del CNL de Lleida

Aquest ha estat un acte previ a les activitats programades a Lleida entorn de la Diada de Sant Jordi

Els tres guanyadors del 4rt DictaCAT, la Mònica, l’Elisa i el Jordi
Els tres guanyadors del 4rt DictaCAT, la Mònica, l’Elisa i el Jordi
La passió per escriure correctament en català, l’objectiu del DictaCAT del CNL de Lleida

El passat 11 d’abril, la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida va acollir la quarta edició del DictaCAT, el dictat popular que organitza el Servei Local de Català de Lleida, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Lleida.

Es tracta d’una iniciativa oberta a tota la ciutadania, sense cap mena de límit en l’edat, que té com a objectiu principal difondre i seguir normalitzant el correcte ús del català. Al DictaCAT s’hi pot inscriure omplint un formulari penjat al lloc web del CNL, o personalment al Servei Local de Català de Lleida.

article

Els tècnics de normalització lingüística responsables del Servei Local de Català de Lleida van escollir per aquesta ocasió el conte ‘L’arlequí’, de l’escriptor Pere Calders. Aquest fou llegit en veu alta per la Montserrat Trepat, rapsode i periodista. En acabar, els participants van lliurar els fulls amb els dictats als organitzadors de l’acte, que corregiren els documents prenent una especial atenció en les errades d’escriptura i l’ortografia. Mentrestant, el professor Amat Baró, va comentar als participants el text de Calders.

Els tres guanyadors del certamen, autors dels tres millors texts, van ser la Mònica, l’Elisa i el Jordi.

Comentarios