Publireportatge

Les delicioses propostes de Patet per guarnir les nostres taules aquestes festes

Canapès
photo_camera Patet, una marca de referència en totes les seves vessants, també en postres tradicionals i aperitius gurmets

1922: dels orígens al somni de l'evolució

Arriba el Nadal, les festes familiars i amics, les grans taules, la bona cuina i, per descomptat, els dolços. Sense excuses: són tradició, el complement imprescindible. L'element que fa festa i tanca una trobada rodona.

Sent així en totes les cases, el sector de la pastisseria treballa per atendre una important demanda en pocs dies, des de la nit Nadal fins al dia de Reis, i posa tots els seus esforços en preparar tots els dolços tradicionals: torrons, tortells, troncs, entre d'altres. 67520364_1195782787288266_2280690121655189504_n

Els professionals del sector s'havien avesat a aquesta intensitat, però les noves generacions, havent après dels antecessors, no s'han conformat en seguir al peu de la lletra la tradició marcada, i encara hi han volgut incorporar el seu enginy i creativitat. Volen sorprendre el consumidor i fomentar nous hàbits gastronòmics, també (i sobretot) al Nadal. 

Pastisseria Patet és un dels establiments que ha seguit aquesta premissa. Patet innova i sorprèn el client, i ho fa amb un extensíssim camí al darrere que troba el seu origen l'any 1922 a Golmés, quan una família de pastissers decideix iniciar-se al gremi. FAMÍLIA PATETEl Jaume i i la Josefa regentaven un forn de pa que s'ha mantingut encès fins els nostres dies. La segona generació va seguir avivant-lo en aquell municipi fins que la Maria i el Joan es van traslladar a Mollerussa l'any 1947, un poble més gran i que els donava possibilitats de créixer. 

En mans d'aquesta tercera generació, l'empresa rep l'impuls de Joan Camps i Rosa Baiges , que incorporen noves línies de producció per paladars més atrevits, sempre respectant la línia dels fonaments artesanals i de qualitat dels seus antecessors.

IMG-20191217-WA0008La quarta generació de Pastisseria Patet porta el nom dels germans Jordi i Mª Rosa Camps Baiges, joves inquiets i immersos en la generació de les noves tecnologies, que s'atreveixen a endinsar-se al món de la innovació i de la gastronomia creativa d'autor. 

Canapès i mil fulls: petits obsequis per als paladars IMG-20191216-WA0008

De les mans de la Mireia Bonvehí, l'activitat s'ha diversificat i ha incorporat productes flamants, com els que aquests artesans ens proposen: assortits d'aperitius de temporada personalitzats amb un toc únic i nadalenc. 

Els deliciosos aperitius de Patet sorprenen fins i tot, als gurmets més exigents

N'hi ha de molt gormands, farcits i elaborats amb els ingredients més selectes. Canapès per a autèntics gurmets i que acontentaran totes les cares en una taula de Nadal. IMG-20191216-WA0009

La cuina no deixa de ser un laboratori, i fer canapès, així com els mil fulls, els vasets i les culleretes pot convertir-se en tot un art.

La diferència està en la combinació dels sabors, en la selecció  dels ingredients i en la forma de treballar-los: el salmó, les angules, els patés, el pernil d'ànec... Tot fent contrastos amb melmelades, fruits secs, i d'altres deliciosos recursos que busquen aconseguir sorprendre el públic més exigent que vol tenir a taula la qualitat d'un bon artesà. 

Els dolços: l'ànima del Nadal, d'aquí fins a Itàlia

Això sí, sempre hi ha lloc pel toc tradicional, l'ànima de la festa que atorga el tronc i el tortell de reis, dos de les postres típicament catalanes que no poden faltar en les taules nadalenques. Pastisseria Patet ofereix un assortit de variacions en tots els dolços per aquells que també volen innovar: minilioneses i els mil fulls de fruita, a més dels torrons i neules artesanes. tronc de nadal

Originari d'Itàlia també arriba el Panettone, que s'ha anat introduint a casa nostra i cada artesà l'ha adaptat a la seva personalitat. A Can Patet s'ha convertit en una de les postres més sol·licitades, ja que es tracta d'un dolç familiar per compartir I molt adequat per a obsequiar en aquestes dates. 

Tot i així, de tots els postres, el més sol·licitat de llarg és el Tortell de Reis, l''estrella del rock' del dia més màgic per a grans i petits.

I com que el Nadal és una època generosa, és en la línia de l'obsequi on Patet també ha obert una línia de servei amb cistelles i lots que es poden personalitzar: olis, vins i caves, torrons i productes locals per acontentar absolutament tothom, contribuint també al foment de l'economia local. tortell1

La Pastisseria Patet duu gairebé un segle pastant l'essència artesana que ha arribat fins al nostres dies i, un any més, la seva creativitat i experiència se sincronitzaran amb el Nadal per generar harmonia entre totes les persones que gaudeixen d'aquestes festes.

PATET 

Carrer Jacint Verdaguer, 2

25230 Mollerussa (Lleida)

Tel. 973 60 07 15
 

comentaris