La Plataforma Canal Viu trasllada al Castell del Remei el Dia de les Banquetes

Els Agents Rurals alliveren exemplars joves de Xoriguer
photo_camera Els Agents Rurals alliveren exemplars joves de Xoriguer

La Plataforma Canal Viu va desplegar un cop més la Xarxa d'Entitats Locals per commemorar la tercera edició del Dia de les Banquetes, una jornada que se celebra per tercer any consecutiu, amb la voluntat de divulgar aquests espais, com a patrimoni social i paisatgístic del territori.

Enguany la jornada va tenir lloc en la Colònia Agrícola del Castell del Remei, la que va ser residència i centre de desenvolupament de projectes de la família Girona, i un dels primers llocs a utilitzar l'aigua dels Canals d'Urgell, tant pels conreus com per la revolució industrial de l'època àlgica de la finca i els cellers que s'hi trobaven.

Els participants en el Dia de la Comarca planten platanersAl voltant de cent seixanta persones van respondre a la convocatòria de la Plataforma Canal Viu, aquest diumenge, per tal de poder participar en la repoblació de plataners en la llera de la Segona Séquia dels Canals d'Urgell, que discorre pel terme de Penelles. Els participants es van desplaçar fins a una de les caselles dels vigilants que encara es conserven, on es va dur a terme un esmorzar. En aquest indret els Agents Rurals van alliberar tres exemplars joves de Xoriguer, un rapinyaire habitual en les comarques de Ponent.

El fet de celebrar la jornada de les banquetes a l'antiga casella, va permetre convidar als representants d'una quinzena de famílies que van viure en aquests habitatges disseminats al llarg del traçat dels Canals d'Urgell. Residència dels vigilants de la infraestructura, encarregats del manteniment i la seguretat, als que es va retre homenatge en la trobada, que va estar presidida per l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós, i el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, Amadeu Ros.

La jornada de les banquetes va finalitzar amb una visita guiada al Celler del Castell del Remei.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement