Vila-sana porta la devoció per la Mare de Déu de la Cabeza fins a l'acte Marià de Lleida

El Certamen Marià de Lleida convida a Vila-sana i la Mare de Déu de la Cabeza
photo_camera El Certamen Marià de Lleida convida a Vila-sana i la Mare de Déu de la Cabeza

La devoció per la Mare de Déu de la Cabeza, copatrona de Vila-sana, es va posar de manifest en la celebració del Certamen Marià de Lleida que va tenir lloc aquest diumenge, organitzat anualment per la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana de Lleida.

Aquest certamen literari i poètic està adreçat a honorar la Mare de Déu des d'una advocació diferent cada any i, en aquesta ocasió, ha estat la Mare de Déu de la Cabeza, de Vila-sana. L'acte va comptar amb la presencia de l'alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i la presidenta de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza, Lorena Jurado. Durant la celebració, es van llegir les obres literàries premiades, així com l'audiovisual guanyador.

La finalitat de l'Acadèmia és honorar la Mare de Déu aprofundint, promovent i estenent la devoció, la veneració i l'amor, vers ella. Des de la seva fundació es celebren aquests Jocs Florals coneguts com a Certamen Marià, adreçats a honorar la Mare de Déu.
Joan Sangrà, i Lorena Jurado en la capella de la Mare de Déu de la Cabeza a Vila-sana

La devoció per la Mare de Déu de la Cabeza

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d'Andújar (Jaén) fa més de 300 anys i, des d'aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L'any 1995 es va fundar la confraria amb l'objectiu de venerar-la dos cops l'any. Una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andújar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana.

Comentaris