La plataforma Rebrotem engega una campanya per apadrinar terrenys afectats pel foc

La plataforma Rebrotem presentat una campanya de crowfunding per recaptar diners
photo_camera La plataforma Rebrotem presentat una campanya de crowfunding per recaptar diners

El sud de Catalunya demana solidaritat als nostres germans, que ens ajudin, nosaltres ja ens arremangarem i ens posarem a recuperar el sector primari, que és el tresor d'aquestes terres. Amb aquestes paraules el portaveu de la plataforma RebrotemRoger Heredia, presentava aquest dissabte la campanya de crowdfunding per ajudar els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, Les Garrigues i el Segrià.

La Plataforma Rebrotem, que va néixer arran de l'incendi que va calcinar unes 5.000 hectàrees, espera poder recaptar amb aquesta iniciativa, entre 50.000 i 250.000 euros, les donacions es poden dur a terme en el web rebrotem.cat. La plataforma també té previst organitzar activitats solidàries, com partits de futbol o concerts, durant els pròxims tres mesos.

La plataforma Rebrotem engega una campanya per apadrinar terrenys afectats pel foc from Territoris.cat on Vimeo.

El col·lectiu ha explicat que hi ha pagesos que no poden regar les seves oliveres perquè el foc ha cremat el sistema de regadiu

Davant d'això, ha destacat que volen donar una resposta als afectats en els pròxims 40 dies amb els diners recaptats. Ens toca arremangar-nos per tornar a cultivar aquestes terres i recuperar els espais agrícoles i forestals i valorar el territori i la urgència que necessita, ha afegit Heredia.

Segons els responsables de la iniciativa, les persones que vulguin ajudar podran fer donacions de 10, 50, i 80 euros. Els participants rebran un premi segons l'import, com samarretes o ampolles d'oli per fer valdre el producte de les comarques afectades. També podran de forma simbòlica el seu nom a les parcel·les i així apadrinar-les.

A banda, des de la plataforma també han reivindicat que l'incendi han de servir per repensar el model agrícola del país. Si perdem el principal valor que és la terra, la ramaderia i l'agricultura ho perdem tot, ens ha tocat patir aquest incendi horrorós, catastròfic, hi ha persones que ho han perdut tot, ha dit Heredia, qui ha recordat que el consum responsable de productes del territori és una de les millors fórmules per ajudar el sector a recuperar-se.

Comentaris