19.10.2021 |
Territoris.cat

La plataforma Llibertat Pablo Hasél fa una crida a no aturar 'l'acció combativa'

Les manifestacions dels darrers dies per demanar la llibertat del raper han obligat a l'Estat a mostrar la seva autèntica cara, la més terrorista i violenta, a través dels aparells policials i mediàtics
Membres de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél @EduardSubirats
Membres de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél @EduardSubirats
La plataforma Llibertat Pablo Hasél fa una crida a no aturar 'l'acció combativa'

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha fet una crida a l'acció combativa de les persones que acudeixen a les manifestacions per demanar la llibertat del raper. En aquest sentit, demanen que s'assisteixi a les assemblees i convocatòries que hi haurà els propers dies per organitzar la ràbia ja que consideren que no se'ls pot recloure a casa i que la inacció els condemni davant el que fa l'Estat criminal En el marc d'una roda de premsa al davant del Centre Penitenciari Ponent, on es troba pres Hasel, la seva advocada, Alejandra Matamoros, ha lamentat la campanya de desprestigi contra el raper després de la seva detenció dilluns passat i ha recordat que la condemna per agredir un policia local de Lleida no és ferma.

Manifestants llancen objectes als agents dels Mossos d'Esquadra @EduardSubirats

Les manifestacions dels darrers dies per demanar la llibertat del raper han obligat a l'Estat a mostrar la seva autèntica cara, la més terrorista i violenta, a través dels aparells policials i mediàtics, i han mostrat al món sencer que són capaços d'ofegar qualsevol convocatòria democràtica i crítica

La lletrada Alejanda Matamoros ha lamentat la campanya de desprestigi contra Hasel i ha assegurat que la seva entrada a presó sí que es deu als delictes d'opinió per les lletres de les seves cançons i no per altres penes que ha dit, encara no són fermes. Per Matamoros, aquesta campanya es deu a què l'Estat vol desviar el focus mediàtic de la llibertat d'expressió per la qual s'estan manifestant milers de persones cada dia.


"La presó no és un lloc per treballar ni perquè l'Estat et continuï explotant"

Matamoros ha confirmat que Hasél es nega a participar a les feines que no són obligatòries i que donen beneficis als presos com accedir a un tercer grau. No ho fa en base al que està integrat en la forma d'actuar del col·lectiu de presos polítics i antifeixistes i perquè fer-ho suposaria un penediment. En aquest sentit, també ha posat de manifest les queixes que ha fet sentir el raper sobre el fet que quan deixi el mòdul d'ingressos el facin compartir cel·la en un espai on viure 2 persones sense intimitat "no és digne".

El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut el 16 de febrer del 2021 (horitzontal)La lletrada ha afegit que el col·lectiu de presos antifeixistes com Hasél, defensa que si la presó no té mitjans suficients per netejar les instal·lacions, s'ha de contractar personal i que no és un lloc per treballar-hi gratis ni perquè l'Estat "et continuï explotant".


"L'única violència que condemnem és la de l'Estat"

De la seva banda, el portaveu de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél, David Martín, ha dit que no condemnaran la crema de contenidors i saquejos a botigues. En aquest sentit, ha assenyalat que la violència ve provocada per l'Estat, perquè no garanteixen la vida digna dels ciutadans. Així mateix, ha animat a continuar fent "pressió als carrers" perquè així serà la única manera d'aconseguir la llibertat de Hasél.

Protesta manifestació 16F Lleida Pablo Hasél - Eduard Subirats Ferré

Accions de protesta durant tota la setmana

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél va anunciar durant la manifestació d'aquest dissabte a Lleida noves accions de protesta per demanar l'alliberament del raper. A l'inici de la marxa, membres de la plataforma van repartir fulls on s'indicava que, a partir d'aquest dilluns i fins divendres, s'organitzaran grups de treball a diversos punts de la ciutat per donar a conèixer la situació que viu el raper. Igual que la setmana passada, dijous han convocat una nova assemblea oberta a la plaça Maria Aurèlia Capmany, al barri de Balàfia, per decidir noves accions per donar resposta a l'empresonament de Hasél, i dissabte vinent també hi ha prevista una nova manifestació.

El primer piquet informatiu es fa aquest dilluns a partir de les 6 de la tarda a la plaça Maria Aurèlia Capmany, mentre dimarts a les 10 del matí i les 7 de la tarda se'n faran davant l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, coincidint amb la primera setmana de la detenció en aquest espai i empresonament del raper lleidatà. Dimecres a la tarda n'hi haurà al campus de campus de Cappont, dijous al matí al Rectorat novament i divendres a la tarda a la plaça Sant Joan.

La plataforma Llibertat Pablo Hasél fa una crida a no aturar 'l'acció combativa'
comentaris