Poal Solidari posa al centre el debat sobre la salut mental durant la seva jornada solidària

Iniciatives amb empenta solidària del Pla d'Urgell
Dinar popular de cassola de tros al Poal Solidari 2022 per la salut mental ©Poal Solidari
photo_camera Dinar popular de cassola de tros al Poal Solidari 2022 per la salut mental ©Poal Solidari

El Poal Solidari celebra una 4a edició de la seva jornada solidària i enguany posa al centre el debat sobre la salut mental. Tots els beneficis recaptats per la iniciativa es destinaran a la salut mental. 

El Poal Solidari és una iniciativa solidària plaurgellenca amb empenta impulsada per un grup de joves del Poal i les comarques del voltant que dinamitza durant tot un dia, una programació centrada en una causa social 

La programació va girar sobre un mateix eix, la salut mental i va organitzar activitats per a totes les edats. La festa solidària es va celebrar el 8 d'octubre i va començar a les 10.00 hores del matí amb una xocolatada popular i un manifest que es va llegir a continuació. A mig matí, les Pallasses Mim & Mum van omplir la plaça de riures amb un espectacle infantil, després van passar el relleu a la Txaranga La Follia i a l'hora del vermut, la cantautora del Lluçanès, Mar Pujol va presentar algunes de les cançons que formaran part del seu primer disc 'Trepa'

Un voluntari del Poal Solidari oferint dinar a una de les persones assistents a la jornada ©Poal Solidari
Un voluntari del Poal Solidari oferint dinar a una de les persones assistents a la jornada ©Poal Solidari

La jornada va seguir el seu fil amb un dinar popular de cassola de tros que van fer els voluntaris i un menú infantil. La tarda no es va quedar curta, amb un bingo; un berenar a càrrec de l'AMPA; una ponència sobre la salut mental a càrrec del Servei de rehabilitació comunitària de Mollerussa; un taller de risoteràpia de la mà del duet femení de Pilar Cau i Ester Visa; i un Cicle Íntim nocturn que es va ambientar davant del que serà una futura cooperativa, Cal Graells i va comptar amb un gran ventall d'artistes i cantautores locals.

El Poal Solidari va tancar la seva quarta edició amb una nit farcida de música amb el DJ local, Jaumet del Guit i el concert del cantautor mallorquí Amulet, acompanyat de la seva banda. Des de l'organització fan una crida a la gent a participar en la seva iniciativa i a formar-ne part. Les persones interessades a ser voluntàries poden enviar un missatge al correu del Poal Solidari. Iniciatives com aquesta mostren el clar reflex de la solidaritat que floreix entre els pobles de Ponent per donar suport a causes socials i demostrar l'empenta d'esperits joves i rurals que treballen per un món millor i més cohesionat.

Joves de l'organització del Poal Solidari acabant de fer els últims retocs per la jornada ©Poal Solidari
Joves de l'organització del Poal Solidari acabant de fer els últims retocs per la jornada ©Poal Solidari

 

Comentaris