Amb Envy, viatjaràs per algunes de les anècdotes més curioses de la història

La poma ha sigut capaç de despertar la creativitat i obrir les ments de persones destacades com el mateix creador d'Apple, Steve Jobs, o personatges que van revolucionar la concepció del món, com Isaac Newton
Finques on es produeixen les pomes Envy a Sòria ©Envy
photo_camera Finques on es produeixen les pomes Envy a Sòria ©Envy

Prova EnvyLes pomes s'han convertit, en moltes ocasions, en grans protagonistes de la nostra història. Són fruites amb molta personalitat i carisma que s'han transformat en elements claus de la cultura popular.

Des de l'origen del món i la poma d'Adán i Eva a la revolució tecnològica amb la poma de Steve Jobs, les pomes ens han acompanyat al llarg dels anys nodrint les nostres ments amb teories revolucionàries i històries increïbles.

Un símbol que s'ha convertit en una veritable icona que demostra l'autèntic poder que té la poma en tots els àmbits de la nostra vida. Un element d'aprenentatge i ensenyament que ha canviat les lleis que expliquen l'univers.

Des de la literatura fins a l'art, passant per la ciència i les matemàtiques, la poma ha estat capaç d'inspirar personalitats de qualsevol àmbit. És una fruita que ha estat capaç de despertar la creativitat i obrir les ments de persones destacades com el mateix creador d'Apple, Steve Jobs, o personatges que van revolucionar la concepció del món, com Isaac Newton.

N'hi ha prou amb tirar la vista enrere per a adonar-se de la gran influència que aquest fruit del nostre dia a dia ha tingut en la societat. Què seria de les ciutats sense parlar de les seves pomes? I què seria de Nova York sense la seva gran poma?

Serà la seva aparença, serà la seva forma, seran els seus colors… Sigui el que sigui, la poma ha estat capaç de conquistar la nostra cultura, la nostra història i els nostres costums.

Segons la mateixa Bíblia, l'origen del món va començar arran de la poma. Una poma que ha donat origen a grans influències i representacions molt presents en les nostres vides.

Existeixen, doncs, multitud d'històries fascinants en les quals les pomes en són les protagonistes.

La poma com a llenç

Envy lienzoLa poma és art, la miris per on la miris; sobretot, la poma Envy. Per aquesta raó, avui us parlarem d'una tècnica artistíca que aprofita la llum de la mateixa naturalesa i transforma les pomes en vertaderes obres d'art: El “Mojie Ringo”.

El Mojie Ringo és una tècnica japonesa que consisteix a aprofitar el poder del sol per a crear pomes úniques i inigualables sense l'ús de productes químics. Una tècnica que no ve de fa poc, ja que aquestes obres d'art porten segles i segles creant-se pels productors de pomes de la prefectura japonesa d'Aomori.

I us estareu preguntant: com és el procés? Doncs molt senzill. El secret rau en amagar les pomes de la llum del dia durant un període de temps. A més a més, a part, dissenyes en una plantilla d'allò que vols que es vegi plasmat en les teves pomes, i l'hi apliques.

Mantenir les pomes resguardades de la llum del sol durant períodes llargs de temps fa que augmenti la seva fotosensibilitat i, en el moment que les exposes a la claredat, la pell de la fruita comença a produir antocianina, el component que fa que les pomes siguin vermelles. Per aquesta raó, és molt important l'atenció i cura d'aquesta tècnica, ja que, just en l'etapa final del Mojie Ringo, la plantilla s'aplica en la superfície de la poma perquè el disseny quedi plasmat mentre el seu voltant es torna vermell. És important que, fins al moment de la collita, que és quan es retiren les plantilles, aquestes siguin flexibles i adaptables a la poma, pel fet que la fruita continua creixent i els dissenys podrien no quedar del tot bé en la superfície.

El Mojie Ringo sembla una tècnica fàcil i senzilla, però cal dedicar-li molt temps i dedicació perquè el resultat sigui sublim. La tècnica de projectar l'art sobre les pomes requereix molta paciència i treball per a tots els conreadors que duen a terme la tècnica. És una labor molt tediosa en la qual es diposita molt esforç i dedicació i, desgraciadament, des del punt de vista econòmic, no és massa rendible. Com que tot sovint la rendibilitat econòmica pes més que la tradició, el Mojie Ringo està desapareixent lentament de generació en generació. Avui dia, només uns pocs horts d'Aomori, al Japó, continuen produint pomes artístiques.

Així que ja saps: si vols intentar executar aquesta tècnica, només has de dedicar-li molt temps, esforç i afecte, i les teves pomes seran obres d'art úniques.

Una mica d'història

Envy la poma cruixentD'on venen les pomes Envy? La història d'aquestes pomes s'origina a Nova Zelanda i passa per l'encreuament entre les pomes Royal Gala i les pomes Braeburn mitjançant tècniques de pol·linització creuada i mai realitzant modificacions genètiques. Amb el pas dels anys, la tècnica ha estat perfeccionada fins a obtenir la poma que tenim ara. Les nostres pomes Envy sempre són produïdes amb una gran passió, la qual cosa les converteix en pomes exclusives i plenes de sabor.

A més de ser increïblement saludable, el sabor de la poma Envy és tot un regal. Amb la seva cruixent polpa que vigoritza els sentits, i una aroma, textura i sabor únics, ofereix un moment sublim de fuita en els dies més esgotadors.

I és que com més vivim de la manera en què ho fem, més ens ve de gust trobar aquest moment de pau en els dies més frenètics. Un polsim de tranquil·litat que és traduïble en una peça tan pura com les nostres pomes Envy, una fruita que et retornarà a la naturalesa més plena.

comentaris