Preparen un informe per avaluar les millores i inversions en la línia de tren Lleida-Manresa

La reunió de la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida
photo_camera La reunió de la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida

La Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida, que integra ens locals i agents econòmics lleidatans per on discorre l'R12, a més de la Generalitat, ha encarregat la redacció d'un informe tècnic per avaluar l'estat d'aquesta línia ferroviària per tal de poder plantejar i reclamar les necessitats, millores i inversions que requereix. Un treball que està previst que estigui enllestit aquest estiu.

Pla obert de la reunió de la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida, celebrada el 15 de març del 2019 a la Diputació de Lleida. (Horitzontal)La comissió de treball creada des de la plataforma lleidatana de l'R12 serà l'encarregada d'elaborar l'informe tècnic per tal de posar damunt la taula les necessitats i inversions que requereix aquesta línia ferroviària. Aquesta comissió l'integren tècnics de la Diputació de Lleida, de la Generalitat i de l'Institut Cerdà i també s'hi podria incorporar CCOO, sindicat que ha elaborat un estudi sobre la necessitat d'un servei de rodalia ferroviàries a Lleida.

Segons ha explicat la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, aquest informe tècnic, que hauria d'estar llest cap a l'estiu, recollirà quines són les millores i actuacions a fer i quines inversions es requereixen a curt, mitjà i llarg termini per garantir el futur de la infraestructura i fer aquesta sigui útil per als usuaris.

Caldrà parlar de freqüències, de seguretat, de desenvolupament i de l'estat de les estacions, entre altres aspectes, ha exposat Perelló, després de la primera reunió que ha celebrat la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida

Tots els assistents a la reunió de la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-LleidaPerelló ha afirmat que les demandes que es puguin efectuar des de la plataforma per a la millora de l'R12 és poden fer paral·lelament a la reclamació que pugui fer la Generalitat a Foment sobre el traspàs d'aquesta línia ferroviària. Tot i això, ha recordat que actualment és propietat d'Adif i, per tant, aquest organisme és el responsable de les inversions que requereix l'R12. La línia ha d'estar en òptimes condicions i en ple funcionament per evitar les alteracions que es venen produint en el servei perquè és una línia obsoleta a la qual fa molt temps que no s'inverteix, ha remarcat la presidenta de la diputació lleidatana.

La reunió de la Plataforma per a la millora de la línia Barcelona-Manresa-Lleida celebrada aquest divendres ha comptat amb la participació d'alcaldes i representants dels deu municipis lleidatans amb parada de tren d'aquesta línia (Lleida, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega, Cervera i Sant Guim de Freixenet), els presidents dels consells comarcals afectats pel pas de la línia, els representants de les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega i els representants dels sindicats, així com el delegat del Govern, Ramon Farré, representants del Departament de Territori i Sostenibilitat i els portaveus dels grups polítics de la Diputació de Lleida.

Comentaris