05.08.2021 |

Es presenta 'Els focs de Sant Joan', el primer llibre de la col·lecció Dansàneu

Aquestes publicacions estan dedicades al ballet 'Els focs de Sant Joan' del compositor Robert Gerhard, que s'inspiren en les festes del foc d'Isil
Festa de les falles d'Isil.
Festa de les falles d'Isil.
Es presenta 'Els focs de Sant Joan', el primer llibre de la col·lecció Dansàneu

El dimarts 22 de juny tindrà lloc la presentació del primer llibre de la col·lecció Dansàneu Publicacions, un exemplar dedicat al ballet 'Els focs de Sant Joan' del compositor Robert Gerhard i que s'inspira en les festes del foc d'Isil.

Aquesta presentació tindrà lloc a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya, a les 19.30 hores

L'acte de presentació consistirà en una xerrada amb les intervencions del folklorista i fallaire Jan Grau, el musicòleg Oriol Pérez Treviño i l'editor de Ficta Martí Ferrer.

Seguidament, el pianista Miquel Villalba i la companyia Ballet Contemporani de Catalunya avançaran un fragment breu d'aquest ballet inèdit que es podrà veure el dijous 29 de juliol en el marc del 30 Dansàneu. 

En acabar, se servirà un petit tast de productes aneuencs a la galeria exterior de la Biblioteca de Catalunya. 

'Els focs de Sant Joan' és el primer volum de la col·lecció Dansàneu del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, una iniciativa que reflecteix i dimensiona l'activitat del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2021.

El llibre recull cinc articles especialitzats a càrrec del folklorista i fallaire Jan Grau, el musicòleg Oriol Pérez Treviño, el cofundador de FICTA Edicions, Martí Ferrer, el pianista Miquel Villalba i la directora del Ballet Contemporani de Catalunya, Marina Quera

El volum es clou amb un recull de patrimoni fotogràfic sobre les falles, centrat en l'arxiu Català Roca i les fotografies de Robert Gerhard. 

Es presenta 'Els focs de Sant Joan', el primer llibre de la col·lecció Dansàneu
comentaris