El Primavera Sound tanca l'edició d'enguany amb 253.000 assistents i es prepara per estrenar a Madrid

El festival estrena nou format amb 65.000 assistents diaris i un descens del públic internacional

Un dels directors del Primavera Sound Alfonso Lanza i un dels responsables de comunicació en roda de premsa

Data de publicació: dissabte 03 de juny del 2023, 18:20

Localització: Barcelona

Autor: Guillem Roset
photo_camera Un dels directors del Primavera Sound Alfonso Lanza i un dels responsables de comunicació en roda de premsa - Foto: Guillem Roset

El Primavera Sound tancarà l’edició de 2023 de Barcelona amb 253.000 assistents, 317 concerts i un 52% de públic estranger. En la primera edició del nou format del certamen, amb un cap de setmana a Barcelona i un altre a Madrid, la direcció s’ha reafirmat en la nova etapa i ha explicat que s’ha registrat un descens de públic respecte l’any passat. De mitjana cada jornada del festival ha comptat amb 65.000 assistents i s’ha produït una “nacionalització” del públic amb menys assistents internacionals, especialment britànics. També han aplaudit la nova distribució del festival, que “millora” el flux de persones.

El Primavera Sound 2024 a Barcelona se celebrarà del 30 de maig a l’1 de juny

Un festival “més compacte” i “còmode”

Per la direcció del festival, la nova disposició dels escenaris, les barres i la zona de descans ha generat una experiència “còmoda i fluida” pel visitant. “El fet de deixar de treballar a Sant Adrià comportava un repte de concentrar-ho tot al Fòrum i això s’ha resolt de manera brillant”, ha comentat un dels directors, Alfonso Lanza. “El festival és més compacte, amb distàncies més curtes”, ha celebrat.

El recinte del Fòrum té un aforament de 80.000 persones, però de mitjana hi ha hagut unes 65.000 persones. De fet, en aquesta 21 edició del Primavera Sound no s’ha fet ‘sold out’. Per Lanza, no és “preocupant” no haver esgotat les localitats perquè la mitjana de 65.000 persones per dia “és la xifra que buscaven”.

L’impacte econòmic del festival a la ciutat de Barcelona s’estima que ha estat d’uns 150 milions d'euros 

Segons dades del festival, la primera edició de dijous va comptar amb unes 54.000 persones, la segona d’aquest divendres amb 68.000 i la d’aquest dissabte, unes 70.000 persones. Pel que fa a la jornada inaugural, va comptar amb unes 20.000 persones, el Primavera a la Ciutat amb 15.000 i el Brunch Electronik estima reunir 25.000 visitants.

Sobre el descens del públic internacional, Lanza ha constatat que els fa “fet mal” la celebració de la Fórmula 1. També ha dit que tenen constància d’un descens del públic britànic com a conseqüència de l’augment dels costos de vida i de l’increment de preus d’avions i allotjaments.

Replantejament de la jornada inaugural

D’altra banda, respecte a la jornada inaugural gratuïta han obert la porta a replantejar-se el format i fer pagar “un preu simbòlic”. “Ens sap greu que gairebé 6.000 persones amb invitacions no apareguin i, en canvi, hi hagi 9.000 persones que haguessin volgut venir”, ha destacat Lanza. Per tot plegat, ha defensat que pagar un preu simbòlic per accedir a la jornada inaugural podria ser “una alternativa”.

Descarten recuperar l’anterior format

Respecte a les relacions amb l’Ajuntament de Barcelona, han assegurat que tenen “relació fluïda” amb tots els alcaldables. “La ciutat està molt implicada amb el que l’esdeveniment suposa. El format actual és el que convé a la ciutat i a nosaltres”, han assenyalat. “La relació serà fluïda sigui qui sigui l’alcalde”, ha puntualitzat Lanza.

De la possibilitat que el Primavera Sound recuperi l’anterior format, amb dos caps de setmana a Barcelona, han descartat plantejar-se aquesta opció “sigui quin sigui l’alcalde o alcaldessa”.

Després que s’hagués d’aturar un concert de Skrillex aquest divendres a la nit per un petit incendi, l’organització ha tret ferro de l’incident i ha dit que va cremar el plàstic d’un focus. Es tractava d’un equipament tècnic del propi grup que no forma part de l’estructura del festival.  

Pel que fa a la primera edició del Primavera Sound a Madrid, han explicat que l’arrenquen “amb moltes ganes”. El festival està pensat per congregar 55.000 persones diàries però l’organització preveu que hi assisteixin unes 40.000 persones de mitjana per dia. “L’efecte del Primavera Sound de Barcelona es nota aquests últims dies”, han comentat.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement