27.01.2021 |
Territoris.cat

Joves de la Noguera i l'Alt Empordà comparteixen experiència en la primera edició de l'Encomarca't

Imatge de la primera edició de l'Encomarca't 2018
Imatge de la primera edició de l'Encomarca't 2018
Joves de la Noguera i l'Alt Empordà comparteixen experiència en la primera edició de l'Encomarca't

Una trentena de joves d’entre 14 i 18 anys van participar aquest cap de setmana en la primera edició de l’Encomarca’t, una trobada entre adolescents de la Noguera i l’Alt Empordà organitzada per les Oficines Joves dels consells comarcals respectius, amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut de Lleida i Girona.

Els joves es van aplegar el dissabte a Penelles, el punt de sortida de tot un seguit d’activitats que van finalitzar el diumenge a Camarasa i continuaran el cap de setmana de l’1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà. El projecte, que vol servir d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els joves i els tècnics de Joventut de les dues comarques per compartir les problemàtiques juvenils, també vol convertir els joves participants en amfitrions de la seva comarca per donar-la a conèixer als de l’altra.

Imatge de la primera edició de l'Encomarca't 2018 2La intenció passa per donar continuïtat a l’Encomarca’t, creant sinergies en l’àmbit juvenil, tècnic i polític. Un dels objectius del projecte és crear una plataforma que serveixi d’intercanvi i cooperació a les entitats juvenils i els joves per trobar solucions a necessitats comunes, però també potenciar l’intercanvi cultural, personal i lúdic entre els joves a través de l’oci, el lleure i el descobriment del territori.

El programa d’activitats de la primera edició de l’Encomarca’t a la Noguera, escollit després d’un procés participatiu dut a terme entre els joves de la comarca, va arrancar a l’ajuntament de Penelles amb la recepció institucional per part de les autoritats, encapçalades per la presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, vicepresidenta del consell comarcal de la Noguera, Sònia Valero i l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós Cañadell.

Valero ha subratllat que la iniciativa vol ser una eina més per donar resposta a les demandes del jovent, amb l’afegit d’un component lúdic.

Un cop es va fer el primer contacte i canvi d’impressions entre els joves de les dues comarques, es va procedir a fer una visita pels murals del Gar-Gar Festival de Penelles. Les activitats van continuar a la tarda a Sant Llorenç de Montgai, amb l’organització d’un espai de debat i reflexió per tractar conflictes i necessitats dels joves de les dues comarques, com ara l’accés a més serveis i la dificultat de la mobilitat. Posteriorment, van visitar el Centre d’Interpretació de la Prehistòria i van acabar el dia a Àger, on van fer nit i van visitar el Centre d’Observació de l’Univers (COU). L'endemà al matí es va dur a terme una excursió a la Cova del Tabac (Camarasa) i la jornada va finalitzar a la zona de bany del riu Segre del municipi coneguda com la platgeta.

La segona part de la primera edició de l’Encomarca’t es desplaçarà l’1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà, on els joves de la comarca gironina els tocarà fer de guies als de la Noguera. El retrobament es durà a terme a Figueres, per posteriorment fer una visita en barca a la Fortalesa de Sant Ferran. Les activitats continuaran amb una visita als Aiguamolls de l’Empordà i, de cara a la nit, els joves assistiran al festival Acústica de Figueres. L’endemà es desplaçaran a la platja de Sant Martí d’Empúries i acabaran amb una visita a les ruïnes d’Empúries.

Joves de la Noguera i l'Alt Empordà comparteixen experiència en la primera edició de l'Encomarca't
comentaris