20.10.2021 |
Territoris.cat

La primera exposició de la Fundació Sorigué a Madrid, rep més de 30.000 visites

Exposicio a Madrid de Matt Collishaw amb la Fundació Sorigué
Exposicio a Madrid de Matt Collishaw amb la Fundació Sorigué
La primera exposició de la Fundació Sorigué a Madrid, rep més de 30.000 visites

El passat 24 de maig, la Fundació Sorigué va clausurar la primera experiència madrilenya, que també va ser el primer aterratge individual a Espanya del creador britànic Mat Collishaw, amb Dialogues, que va estar present al Pabellón Villanueva del Real Jardín Botànico. des del 30 de març. El contacte amb el públic madrileny es va traduir amb més de 30.000 visites, durant el període d'exposició.

Exposicio Madrid Sorigué Matt CollishawMat Collishaw. Dialogues, presentava més de trenta obres, escultures, fotografies, vídeos, pintures i instal·lacions de gran format, que l'artista ha elaborat en els darrers vint anys de trajectòria, amb la particular visió, fosca i captivadora de Mat Collishaw, un dels integrants de la generació coneguda com a Young British Artists.

La Fundació Sorigué, amb una clara voluntat d'acostar l'art contemporani a tots els públics, va oferir a través del seu web 1.600 entrades gratuïtes que incloïen visites guiades, que es duien a terme els caps de setmana. Les propostes es van completar amb un programa de quatre tallers per al públic familiar.

La Fundació Sorigué, prepara una exposició de Mat Collishaw, en les instal·lacions del seu museu a Lleida, l'entitat té previst fer una selecció de les obres que l'artista britànic va exposar a Madrid.

Bill Viola Ocean Without a Shore PLANTA SoriguéLa nova aposta artística de la Fundació Sorigué, es durà a terme aquest dijous 6 de juny amb la inauguració de la primera instal·lació permanent, que l'entitat ha preparat a l'espai PLANTA, que es troba en el complex industrial de Sorigué en La Plana del Corb a Balaguer. Una obra de l'artista Bill Viola que es titula Ocean Without a Shore. L'estatunidenc, referent del videoart mundial, trasllada de la Biennal de Venècia, tres pantalles verticals en alta definició inserides dins d'altars, que representen una sèrie de trobades en la intersecció entre la vida i la mort, a través del videoart.

La Instal·lació Double Bind en el projecte PLANTA de la Fundació SoriguéEl nou espai se suma a Double Bind, de Juan Muñoz, una instal·lació monumental considerada obra mestra del creador espanyol, que va ser cedida per l'entorn de l'artista en préstec a PLANTA per cinc anys. L'entorn PLANTA té previst inaugurar en els pròxims mesos, espais únics amb l'obra d'artistes com Chiharu Shiota, William Kentridge i Anselm Kiefer, entre altres.

Per visitar les instal·lacions de PLANTA cal demanar cita prèvia en aquest web.

La primera exposició de la Fundació Sorigué a Madrid, rep més de 30.000 visites
comentaris