Mig miler d'establiments de Ponent s'adhereixen a la campanya de sensibilització d'Acudam

En la campanya hi han participat 53 usuaris de l'entitat que són els protagonistes de la imatge gràfica que serà present en els establiments de Ponent que participen en la iniciativa de sensibilització
Participants de la campanya durant la presentació a la Plaça Major de Mollerussa ©ACUDAM
photo_camera Participants de la campanya a la Plaça Major de Mollerussa ©ACUDAM

Tot i els avenços assolits els darrers anys pel que fa a la igualtat de drets i d’oportunitats de les persones amb discapacitat, cal continuar desenvolupant accions que tinguin per finalitat donar a conèixer i visibilitzar les seves realitats i capacitats per reduir els prejudicis encara existents avui en dia. La campanya que porta per títol “Mirades” té per objectiu sensibilitzar i visibilitzar al col·lectiu al territori mostrant els seus interessos, motivacions i reivindicacions.

Concretament, l’actuació consisteix a col·locar fotografies de persones de l’entitat en A3 cartolinats acompanyades d’una frase de sensibilització realitzada per elles mateixes a establiments, comerços, empreses i espais públics de les 22 localitats (Pla d’Urgell, l’Urgell i les Garrigues) on hi ha persones ateses de l’ACUDAM

53 persones de l’entitat han participat en aquesta actuació que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida, que mitjançant el seu servei d’impremta ha imprès els recursos gràfics. Una comissió de pares, mares, germans i simpatitzants de l’entitat social ha estat l’encarregada de demanar la col·laboració dels establiments i ajuntaments del territori al llarg d’aquestes setmanes.

Jordi Garriga, president de l’ACUDAM ha posat de manifest que amb aquesta iniciativa “volem apropar les persones de l’entitat a la ciutadania. Com totes i tots, tenen interessos i motivacions i no són diferents de la resta de les persones”.
Francisco Rengel, persona atesa al Servei Habitatges ha explicat que per ell és molt important que la gent del carrer “conegui a les persones amb discapacitat, som gent com ells”.

Vanesa Castaño, treballadora del Centre Especial de Treball ACUDAM ha esmentat que cal explicar que gràcies al CET ACUDAM té una feina que la fa feliç.

I per últim, Desiré Palomino, usuària del Servei de Teràpia Ocupacional “tenim una discapacitat, però podem entendre’t igualment, no és un problema i cal que la gent ho sàpiga”.

Les localitats on es desenvoluparà la campanya són: Arbeca, Barbens, Belianes, Bell-lloc, Bellpuig, Bellvís, Castellnou de Seana, Castellserà, El Palau d’Anglesola, El Poal, Fondarella, Golmés, Ivars d’Urgell, La Fuliola, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, Sidamon, Tornabous, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.

 

Comentaris