28.11.2021 |
Territoris.cat

Pueyo demana a l'Estat que regularitzi temporalment persones sense papers que venen per treballar a la fruita

Proposa als grups municipals adreçar una carta conjunta a Cunillera i el PSC l'acusa de "defugir" les responsabilitats

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la reunió telemàtica de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme. Imatge del 3 de juny de 2020
Miquel Pueyo durant la reunió telemàtica de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme.
Pueyo demana a l'Estat que regularitzi temporalment persones sense papers que venen per treballar a la fruita

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demanarà al govern de l'Estat que regularitzi de manera temporal la situació de les persones sense papers que arriben a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. El paer en cap ha proposat a tots els grups municipals de l'Ajuntament de Lleida que es redacti una carta conjunta per adreçar-la a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar-ho. La proposta s'ha fet en la reunió de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme que s'ha fet aquest dimecres de manera telemàtica.

També s'ha informat que el departament de Protecció Civil de la Paeria ha coordinat l'actuació dels seus voluntaris en el Banc dels Aliments, el Mercat de Fruites i Verdures, en la distribució de mascaretes i en les proves PCR als temporers, entre altres. En total, han fet 222 serveis i 1.741 hores de voluntariat.

Crítiques del PSC a la gestió de la Paeria

La regidora socialista, Cristina Morón, que va assistir a la Comissió de Seguretat i Civisme, ha lamentat que, un cop més, l'alcalde es "desdiu" de la seva responsabilitat i "opta per culpar, en aquest cas, al govern de l'Estat de deixar sol al consistori en la gestió de persones temporeres". Un fet que, segons Morón, "amaga un problema de gestió d'equipaments, de comunicació i de presa de decisions per part del govern de la Paeria". La regidora ha insistit que "calen molts esforços per tal d'abordar el problema i deixar de repartir culpabilitats".

El grup municipal socialista també ha fet memòria al govern de la Paeria que fa un any va fer una roda de premsa amb la presència del Conseller de Treball i la Consellera d'Agricultura en què van assegurar que "el problema dels temporers estaria resolt per a aquesta campanya" però "no ha estat així". Des del PSC consideren que "la mala gestió que està duent a terme la Paeria fa que s'estigui creant una mala imatge de la ciutat, sobretot en els àmbits agrari i del sector de l'Hostaleria.
 

Pueyo demana a l'Estat que regularitzi temporalment persones sense papers que venen per treballar a la fruita
comentaris