A la Regió Sanitària també hi haurà punts de vacunació a Lleida, Mollerussa i Alcarràs

El punt de vacunació massiva contra la Covid-19 a Tàrrega ja està plenament operatiu

A més a més, en aquests espais, es poden imprimir el certificat Covid les persones que tinguin dificultats per descarregar-se'l digitalment

Oriol Bosch
Pla curt on es pot veure com posen una vacuna de la covid-19 a un home a Tàrrega, el 2 de desembre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla curt on es pot veure com posen una vacuna de la Covid-19 a un home a Tàrrega - Foto: Oriol Bosch

El punt de vacunació massiva contra la Covid-19 a Tàrrega ja està plenament operatiu des de primera hora d'aquest dijous. Dos mesos després de tancar l'equipament pel baix nombre de persones que hi anaven a vacunar-se, Salut ha tornat a habilitar l'Espai Mercat per reforçar ara la campanya d'immunització amb terceres dosis a majors de 65 anys però també segones i primeres dosis a d'altres persones que encara no havien rebut la pauta completa.

L'augment de casos positius, l'entrada en funcionament del passaport Covid per a la restauració i l'aparició de la nova variant òmicron, han contribuït també al repunt de la vacunació al conjunt del país

A la Regió Sanitària també hi haurà punts de vacunació a Lleida, Mollerussa i Alcarràs.

Des que es va començar a administrar la vacuna contra la Covid-19 a la població en general, l'Espai Mercat de Tàrrega havia estat un dels centres de vacunació massiva que Salut havia instal·lat a la demarcació de Lleida. L'1 d'octubre va tancar portes davant la davallada de la demanda per posar-se la vacuna i es va traslladar temporalment l'administració de dosis en una sala d'actes de la Biblioteca Comarcal. Quan va començar la campanya de vacunació de la grip a l'octubre, l'Espai Mercat es va tornar a habilitar com a punt d'administració i ara, novament, s'ha tornat situar en aquesta instal·lació la vacunació contra la Covid-19.

En aquest punt es vacuna majoritàriament amb cita prèvia, primeres i segones dosis, però sobretot la tercera dosis per a majors de 65 anys. El fet que la població hi acudeixi amb hora programada, agilitza el tràmit d'acollida i ajuda als professionals a treballar de forma més ordenada.

A l'Espai Mercat de Tàrrega, que es va començar a muntar dimecres, s'hi administrarà el vaccí de dilluns a divendres, de nou del matí a dues de la tarda i de quatre de la tarda a set del vespre.

A més a més, en aquests espais, es poden imprimir el certificat Covid les persones que tinguin dificultats per descarregar-se'l digitalment

A Lleida ciutat, on dimarts va finalitzar la vacunació al Pavelló Onze de Setembre, el nou punt, que durà per nom Espai Salut, començarà a funcionar el 9 de desembre, a l'avinguda de les Garrigues 21, a l'encreuament amb els carrers Comte de Vinatesa i Riu Ter. En aquest centre, on també es faran les PCR de l'àmbit escolar de la ciutat, es vacunarà amb cita prèvia de dilluns a divendres de les nou del matí a les set de la tarda.

Per la seva banda, les Escoles Velles d'Alcarràs també han reobert com a punt de vacunació massiu aquest dijous. A més a més, a Mollerussa també s'obrirà un nou punt de vacunació poblacional en un espai i una data encara per determinar.

Amb més d'un 82% de la població major de 12 anys ja amb la pauta completa, l'estratègia se centra ara en l'administració de la dosi de reforç als grups més vulnerables i amb més risc d'exposició al virus. En aquests punts se citaran doncs principalment aquestes persones, tot i que s'hi poden vacunar aquells que encara no han rebut cap vacuna. Això ha de permetre descongestionar els CAP, que continuaran administrant vacunes de la Covid-19, vacunes de la grip i recuperant la seva activitat habitual, i l'equip mòbil de vacunació es desplaçarà a punts concrets del territori.

Comentaris