28.11.2021 |

Quatre estacions d'esquí obren pistes aquest cap de setmana

Port Ainé, serà el primer equipament turístic d’FGC Turisme que iniciarà la temporada, l’estació del Pallars Sobirà obrirà aquest divendres dia 26 les zones de Debutants, 5 pistes de domini esquiable i un 70% dels remuntadors
Imatge de l'estació d'esquí de Portainé.
Imatge de l'estació d'esquí de Portainé.
Quatre estacions d'esquí obren pistes aquest cap de setmana

Les nevades i les baixes temperatures d’aquests dies, així com l’intens treball dels equips de preparació de pistes, permetran tenir obertes quatre de les sis estacions d’FGC Turisme aquest cap de setmana i s’espera posar en funcionament més pistes i remuntadors de cara al pont de la Puríssima.

L'estació de Port AinéPort Ainé serà el primer equipament turístic d’FGC Turisme que iniciarà la temporada. Gràcies a la nevada registrada dimecres i a la neu ja produïda durant les darreres setmanes, l’estació del Pallars obrirà aquest divendres dia 26 les zones de Debutants, 5 pistes de domini esquiable i un 70% dels remuntadors. Port Ainé obrirà amb una jornada de portes obertes per donar la benvinguda a la temporada d’hivern, i per tant permetrà gaudir de l’estació a les persones visitants de manera gratuïta des de la zona de l’snowpark fins a l’hotel. Amb tot, les persones visitants podran beneficiar-se dels serveis de restauració i lloguer de material. 

Boí TaüllDissabte 27 serà el torn de La Molina, Vallter i Boí Taüll.

La Molina amb una previsió de gruixos de neu de fins a 40 cm, comptarà amb les zones de Debutants, Torrent i Central obertes. L’estació oferirà començar la temporada d’hivern amb gairebé la meitat dels remuntadors oberts i quasi 30 km de domini esquiable, fet que permetrà accedir a les cotes mitjanes de l’estació. A més, estaran operatius el Centre d’Esports Adaptat (CEA), el lloguer de material i començaran el curs les escoles d’esquí, entre altres serveis. L’estació centra esforços per obrir al màxim de cara al pont de la Puríssima.  

VallterVallter serà l’equipament amb més bones previsions, de fins a 60 cm de gruixos de neu a les cotes més altes. Gràcies a les darreres nevades i a l’acumulació de la neu, és l’equipament més afavorit per començar temporada d’hivern 2021 – 2022 aquest dissabte dia 26. Per això es posarà en marxa amb gairebé totes les instal·lacions obertes; amb més del 70% de les pistes i remuntadors operatius i els serveis de restauració, lloguer de material i Parc Lúdic actius. Amb motiu de la posada en marxa d’un nou sistema de gestió de l’aforament dels accessos i zones d’aparcament a Vallter, es recomana a les persones visitants comprar prèviament el forfet al web de l’estació per assegurar-se disposar de placa d’estacionament.  

Boí Taüll, l’estació amb les cotes esquiables més altes del Pirineu, ho té tot a punt per començar una nova temporada d’hivern aquest dissabte 27 de novembre. Ho farà amb 30 cm de gruix de neu, prop d’una desena de quilòmetres esquiables i amb un 30% dels remuntadors operatius.  En consonància amb l’estat d’obertura d’instal·lacions i serveis, aplicarà una tarifa reduïda en el preu dels forfets. Està previst que l’equipament de l’Alta Ribagorça posi en marxa els serveis de restauració, de lloguer de material i les escoles d’esquí.  

Vall de NúriaVall de Núria té previst obrir el seu domini esquiable el pròxim 4 de desembre. Fins llavors, el Tren Cremallera seguirà en funcionament també aquest darrer cap de setmana de novembre. Aprofitant la nevada d’aquests dies, l’estació convida a tothom a veure la neu de Vall de Núria, gaudir del paisatge hivernal, trepitjar la neu i viure tota una experiència d’alta muntanya a les portes del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser. 

Obertura progressiva dels dominis i a l’aguait de noves nevades

Totes les estacions de muntanya d’FGC Turisme treballen de cara a oferir el màxim d’instal·lacions i serveis operatius de cara al Pont de la Puríssima. En línia amb això, l’estació pallaresa d’Espot, menys afavorida fins ara per les nevades, té previst donar el tret de sortida a la temporada d’hivern de cara al primer cap de setmana de desembre, amb la mirada posada en les nevades abundants previstes pel proper cap de setmana al vessant pirinenc nord occidental, i la previsió de baixada de temperatures que permetrà reactivar el sistema de producció de neu.   

Quatre estacions d'esquí obren pistes aquest cap de setmana
comentaris