Qui no ha tingut a les mans un llapis de color Alpino?, les grans creacions catalanes

Amb el pas dels anys, Alpino va aconseguir fer front a l’aparició de noves marques, arrelant-se en l’imaginari de varies generacions de nens i nenes que han fet volar la imaginació amb els colors Alpino, esdevenint una icona de la infància de totes i tots, fet que ha ajudat a l’empresa a convertir-se en líder del sector de la papereria en tot l’Estat espanyol

Corria l’any 1933 quan els germans Masats, treballadors d’una fàbrica de joguines d’Anglès, van descobrir que amb els trossos de fusta restants del procés de producció dels joguets podien elaborar llapis de colors. Aquesta va ser la llavor d’Alpino, una marca que amb els anys es convertiria en una de les marques catalanes més reconegudes, especialitzada llapis de colors, retoladors, ceres i un ampli catàleg que han anat ampliant al llarg de la seva història.

Les primres presentacions dels colors ALPINOL’emprenedoria dels germans Masats els va portar a fundar Indústries Masats i engegar el negoci dels llapis de colors, començant a agafar rellevància als inicis dels 40 a la zona de Girona. És al 1943 quan Indústries Masats crea la marca Alpino per als seus productes, amb un disseny inspirat en les muntanyes dels Alps, paisatge que tenia atrapats als seus fundadors. A causa de l’èxit que tenien les seves caixes de llapis, l’any 1946 van decidir traslladar el negoci a Barcelona i ampliar el seu estoc.

Evolució del llapis de fusta a les ceresAlpino fou una marca pionera en el seu moment sent la primera marca catalana dedicada exclusivament als llapis de colors en uns anys on el sector de la papereria començava a despuntar a Catalunya, gràcies també a la comercialització de la primera ploma estilogràfica, l’Antínia, i el bolígraf creads per Josep Vila i Sivill.

Amb el pas dels anys, Alpino va aconseguir fer front a l’aparició de noves marques, arrelant-se en l’imaginari de varies generacions de nens i nenes que han fet volar la imaginació amb els colors Alpino, esdevenint una icona de la infància de totes i tots, fet que ha ajudat a l’empresa a convertir-se en líder del sector de la papereria en tot l’Estat espanyol i a exportar els seus productes arreu del món, però mantenint la seva producció al territori que va veure néixer l’empresa

A dia d’avui, Alpino compta amb una extensa gamma de productes que van des del clàssic estoig de llapis de colors, fins a pintura acrílica, passant per retoladors, tisores o adhesius. També formen part de l’assortiment de l’empresa les populars ceres Dacs, així com els productes Manley, enfocats per l’ús escolar. La darrera incorporació en aquest ampli repertori d’articles són els maquillatges ultraviolats UV, inclosos dins la marca Alpino Make-up dedicada al maquillatge facial per a disfresses i festes.

ceras-blandas-dacs-caja-x-12-coloresDes dels seus inicis, Alpino és una empresa compromesa amb l’entorn; només cal recordar que els seus primers colors van néixer de les parts restants de joguines de la fàbrica on treballaven els germans Masats.

Arran del compromís mediambiental, de la companyia des de l’any 2008 els seus productes compten amb l’Ecoetiqueta ISO 14021, un distintiu que garanteix la sostenibilitat i respecte al medi ambient durant el procés de producció dels seus articles

De la mateixa manera, Alpino forma part del programa de gestió de residus d’Ecoembes, minimitzant els seus residus i utilitzant matèries primeres no contaminants en la fabricació dels productes.

La infància també és una de les preocupacions d’Alpino, és per això que des de l’any 2014 i en col·laboració amb l’ONG Aldeas Infantiles, l’empresa dona productes i finança iniciatives de l’entitat per tal de fer arribar l’ensenyament a tots els racons del món.

La companyia promou la igualtat de drets educatius amb les Beques Alpino, que cada any reparteixen 30.000 euros en beques escolars entre els compradors dels seus productes

És així com, amb més de 80 anys d’història, la marca catalana Alpino s’ha consolidat com un clar exemple d’emprenedoria des de Catalunya i per a tot el món, mantenint-se líder en el sector de la papereria i les manualitats, vetllant el seu compromís amb els infants i dotant-los d’eines per a què puguin fer realitat els seus somnis davant un paper en blanc i una caixa de colors.

Comentaris