El Restaurant Petit Xiroi i el Celler del Montsec mariden en qualitat i personalitat

bona-petit xiroi
photo_camera Jaume Gaspà de Celler Montsec i Mariano Martínez del restaurant Petit Xiroi

Publireportatge

Al cor del Pla d'Urgell, el Restaurant Petit Xiroi i el Celler del Montsec van oferir el passat 14 de juny, un sopar maridatge durant el qual els assistents van gaudir d'uns vins singulars i de la qualitat de la cuina que caracteritza al restaurant de Vila-sana. 

El celler, el segon registrat en la DO Costers del Segre, sorprèn per uns vins joves, negres, blancs, vins de criança, conservant la marca Castells d’Artesa. 

Com són la plana i la serra, dues àrees geogràfiques tan diferents i tan annexes alhora, van estar representades en aquest binomi qualitatiu format pel Celler del Montsec i el restaurant Petit Xiroi

Un gran tast dirigit per Jaume Gaspà que va saber transmetre la seva gran passió per la viticultura, l'enologia i el respecte per l'entorn, apuntant que "el vi no deixa de ser una infusió de la terra. L'extracció dels aromes de la terra impregnats en el vi, fa d'aquest la seva gran virtut".  

La màgia del Montsec va estar present com no, en alguns del vins més singulars, com és el vi Montsec Astronòmic, en paraules de Gaspà "fosc com la nit i brillant com els estels".

IMG-20190618-WA0001El maridatge començà amb un vi Blanc Sauvignon Blanc i Tàrtar de tonyina, seguit pel un vi Rosat Garbuix Origen amb gambetes de Huelva blanques a la planxa. Continuà amb el vi Rosat Garbuix Collita roja amb caragols a la llauna i  seguiria amb el vi Negre Montsec Astronòmic amb Garronet de cabrit rostit al forn amb prunes i bolets. bona petitxiroi  

Història del Celler del Montsec

La història del Celler de la Cooperativa d’Artesa es remunta a l’any 1958, quan un grup de viticultors Montsec-astronomic_de la comarca, socis del Sindicat d’Agramunt, van construir el celler vell, actualment enderrocat. 

Als anys 80 del segle XX, la Cooperativa va participar activament, juntament amb parell més de cellers de la demarcació de Lleida, en la gestació i creació de la Denominació d’Origen Costers del Segre. A partir d’aquest moment es van començar a embotellar els primers vins del celler Montsec.

L’any 1999, degut a un important increment de la superfície de vinya i conseqüent augment de la producció de raïm, s’enderroca l’antic celler, amb tines de ciment i trulls sota terra, i es construeix l’actual, on s’hi instal•len les tecnologies modernes, i s’hi afegeix una sala de criança i envelliment per a elaborar els vins de qualitat que demanda el mercat.

Actualment la marca comercial és Celler del Montsec, sota la qual s'elaboren diferents tipus de vi, joves, negres, blancs, vins de criança, conservant la marca Castells d’Artesa, i afegint-hi les marques Symer i Montsec.

Font: http://tdeterra.cat 

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement