El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Dimecres 3 de febrer

Òscar Ordeig, ha afirmat aquest dimecres que prenem el ferm compromís de crear una Taula de treball públic-privada amb l’objectiu de definir un Pla estratègic per a les comarques d e Lleida, Pirineu i l’Aran

Òscar Ordeig es reuneix amb la Federació d’Hostaleria de Lleida @PSC
photo_camera Òscar Ordeig es reuneix amb la Federació d’Hostaleria de Lleida @PSC

Marta Vilalta a les Borges Blanques @ERC

Vilalta: ‘Des d’Esquerra Republicana defensem un model energètic que ha de ser 100% renovable, de kilòmetre zero i democràtic, es a dir, lliure d’oligopolis’

La secretaria general adjunta i primera candidata per Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta s’ha reunit aquest dimecres amb els representants de la Coordinadora per a una Eòlica i Solar Sostenible al pac del Terrall de les Borges Blanques on ha afirmat que un dels reptes globals que, des de la seva formació ‘volem afrontar i treballar és la lluita contra el canvi climàtic i això passa per desplegar una estratègia de transició energètica i ecològica al nostre país’.

És per aquest motiu que Vilalta ha proposat, d’entrada, ‘un Pacte Nacional de la Transició Ecològica al nostre país que permeti desplegar aquell model republicà també vinculat a l’energia’. De la mateixa manera també ha anunciat que el model energètic que defensa Esquerra Republicana de Catalunya ‘ha de ser 100% renovable, de kilòmetre zero i democràtic’.

El model que proposen els republicans implica doncs, una manera de generar energia d’una manera néta i renovable a través dels recursos naturals disponibles com l’aigua, el sol, la terra o l’aire, alhora que descentralitzat, proper al ciutadà i no tot aglutinat en un únic indret del nostre país.

La tercera premissa, com ha anunciat Vilalta es que aquest model fugi de l’actual model oligopilístic energètic de l’IBEX35 ‘que fa que tinguem, per exemple, la llum més cara de tota Europa és a dir lliure d’oligopolis’‘No pot ser que simplement el que fem sigui canviar la manera de produir l’energia, però no canviem la manera de gestionar aquesta energia, per tant estem a favor de les comunitats energètiques locals i a favor de que els municipis hi tinguin molt a dir’, ha continuat la candidata.

Marc Solsona visita a l'eix comercial de Lleida @PDeCAT

Marc Solsona proposa un pla de rescat amb ajuts directes per al sector de l’hostaleria, pimes i autònom

Marc Solsona ha posat aquest dimecres accent lleidatà a la proposta de la candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, en el sentit de plantejar un pla de rescat per aquells negocis que estan tancats com a conseqüència de les restriccions imposades pel Govern.

El cap de llista per Lleida a les eleccions al Parlament ho ha explicat en una compareixença celebrada a l’Eix Comercial de Lleida en la qual ha estat acompanyat per diferents membres de la candidatura i càrrecs del partit, com ara els alcaldes Joan Gilart (Alpicat), Antoni Carré (Benavent de Segrià), Maria José Erta (Vilaller), Ramon Consola (Bell-lloc), Marcel Pujol (Castellserà) i Joan Eroles (Preixens), a més d’Aida Gabernet.

Solsona ha recordat que Àngels Chacón ja va anunciar que, per aquest sector, fa falta “un pla de rescat de 2.500 euros al mes mentre aquestes activitats estiguin tancades”, per així poder fer front a les obligacions fiscals que tenen malgrat el tancament. El portaveu del PDeCAT ha lamentat que aquests sectors “han quedat assenyalats com a culpables d’una pandèmia que no és culpa de l’activitat econòmica, sinó que és un tema de salut general comunitari, i per això nosaltres critiquem enèrgicament aquest assenyalament”.

Foto Ordeig i Larrosa - Federació Hostaleria

Ordeig: “Ens comprometem a crear una Taula de treball públic – privada pel progrés econòmic i social de Lleida, Pirineu i Aran”

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat aquest dimecres que “prenem el ferm compromís de crear una Taula de treball públic-privada amb l’objectiu de definir un Pla estratègic per a les comarques d e Lleida, Pirineu i l’Aran”.

Ordeig, que s’ha reunit avui amb representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida, ha reclamat que “ cal defensar el nostre territori, cal aturar el despoblament, l’empobriment  l’envelliment al nostre territori i aturar la baixada de la inversió pública i dels serveis públics bàsics que hem patit els últims anys”. De fet, Ordeig ha recordat que “amb Junts X Catalunya i ERC hem patit una desinversió anual de 250 milions d’euros a les nostres comarques, i no s’hi val l’excusa de que no hi ha diners; ara el pressupost és més gran i comptem amb ajuts com els fons europeus”.

Davant d’això, ha dit, “necessitem un projecte de progrés econòmic i social i això només ho podem fer sumant les diferents sensibilitats, les administracions públiques però també les entitats privades i aquí és on el sector de l’hostaleria té un paper fonamental”. Ordeig ha lamentat que “aquest govern ha demostrat que no coneix Lleida ni el nostre territori, no se’ns escolta, no se’ns té en compte a l’hora de decidir inversions estratègiques i en serveis públics importants i només es pensa en nosaltres a l’hora de fer restriccions com el confinament del Segrià”“Junts x Catalunya i Esquerra només pensen es recorden de nosaltres just a les eleccions”, ha afegit”

Tremosa afirma que necessitem una república catalana

Tremosa afirma que necessitem una república catalana per poder curar i cuidar millor les persones, especialment les més vulnerables

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha encoratjat la ciutadania a votar massivament a les eleccions del pròxim 14-F “per tenir una gran victòria de Junts per Catalunya i aconseguir una nova república per curar i cuidar la societat catalana, especialment les persones més vulnerables”. Ho ha dit aquest dimecres en el marc del debat mantingut amb el número 3 de la candidatura, Jordi Fàbrega, del qual la salut ha estat la protagonista. 

Ramon Tremosa també ha celebrat que el govern hagi aprovat el decret a partir del qual tria 27 projectes catalans per poder accedir als fons europeus Next Generation, tot i que ha advertit que dependrà del vistiplau del govern espanyol que aquests fons arribin a Catalunya, per la qual cosa ha defensat la necessitat que el país pugui gestionar els recursos propis i els fons europeus. 

Ho ha dit en una visita a la Casa Canal de Mollerussa, que ha definit com el record tangible “d’un dels millors moments de la història de Catalunya”. En aquest sentit, el cap de llista de Junts ha assegurat que l’impacte que tindran aquests fons europeus per a les empreses i treballadors del territori, les riqueses i la salut de les persones “serà tan gran com va tenir el canal d’Urgell per totes les terres de Lleida i per tot Catalunya”.  

Acte de la CUP al Tarrós

La CUP apel·la a la creació d’un gran Pacte Antifeixista per frenar l’extrema dreta

La CUP defensa la preservació de la Memòria Històrica, no només per crear consciència nacional, sinó com a eina per frenar l’avenç de l’extrema dreta al carrer i a les institucions. 

Ho ha fet des de l’Espai Lluís Companys de Tornabous, centre de divulgació de la figura del que va ser president de la Generalitat de Catalunya assassinat pel feixisme. Aquest espai, ha rebut una nova empenta, després que l’Ajuntament de Tornabous, governada per la CUP, va aconseguir firmar un conveni amb altres institucions per garantir una obertura continuada del centre, així com millorar-ne els accessos i aparcament. 

Amb el lema “Mai més, enlloc, contra ningú” han fet palesa la necessitat de construir un gran Pacte Antifeixista per frenar els discursos d’odi a les institucions, que ara mateix està servint per normalitzar aquests tipus de discursos al carrer. 

També apunten a les lleis d’estrangeria i la persecució de la disidència com a alimentadors de l'extrema dreta que, sumats a la gestió precària dels governs neoliberals i capitalistes que han portat a la misèria la classe treballadora, ha fet que molta gent compri aquest un discurs d’odi. 

Xandri i Solsona en connexió amb junta

El PP Lleida proposa eximir d’impostos alsestabliments que no generen ingressos

El PP Lleida, en el marc de propostes del sector de la restauració, proposa eximir d’impostos als establiments que no generen ingressos. “Apostem pel pla de moratòries aplicat a Madrid, on el qui no ingressa, no paga”, ha afirmat Marisa Xandri, candidata del PP Lleida al Parlament. 

Xandri discrepa del tancament encobert que s’ha aplicat a tot el sector de la restauració i hostaleria. “No hi ha cap informe que avali que aquests establiments siguin un focus de contagi, entre altres coses, perquè els empresaris ja han pres les mesures pertinents” ha assegurat la líder popular. 

El grup popular considera, a més a més, que cal prorrogar l’exempció de la taxa turística durant tot el 2021. “Segons l’evolució d’aquesta situació caldrà fer-ho, inclús, fins al 2022”, ha dit la candidata. 

D’altra banda, els populars aposten per implementar plans de promoció del turisme i gastronomia nacionals i internacionals per tal d’atraure visitants d’arreu. 

Jorge Soler, Carlos Carrizosa i l'eurodiputat José Ramón Bauzá

Soler, Carrizosa i Bauzá posen en valor les propostes sanitàries de Ciutadans al Parlament en un acte organitzat per a compartir punts de vista en el camp de la sanitat

El candidat número u de Ciutadans (Cs) al Parlament per Lleida, Jorge Soler, el Candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa i l'eurodiputat i farmacèutic José Ramón Bauzá han posat en valor les propostes de Ciutadans (Cs) al Parlament en matèria de sanitat durant un acte organitzat a Barcelona per a poder compartir opinions en l'àmbit de la salut, al qual també hi han assistit la candidata número tres de Ciutadans (Cs) per Lleida, Heydi Hernández i el vicepresident del govern de Castella, Francisco Igea, tots dos metges de professió, i altres professionals de la salut.

En l'acte, Soler ha volgut destacar el treball de l'equip de Ciutadans (Cs) al Parlament, i ha declarat que “ha liderat l'oposició sanitària, assistint a tots els plens del Parlament de Catalunya en un moment tan important com la pandèmia, marcant l'agenda de la Conselleria” per a millorar el sistema sanitari públic de Catalunya. A més, el número u de Ciutadans (Cs) per Lleida, ha reconegut ser qui va redactar la llei que brinda els complements salarials als professionals sanitaris.

En aquest sentit, Soler ha reconegut que l'atenció primària ha estat una gran oblidada per part de la Generalitat, “que sempre ha tingut molt bones paraules, però pocs fets”, i ha expressat que és urgent millorar i dotar de més recursos al sistema sanitari. Per això, ha puntualitzat que hauria d'estabilitzar-se millor a les plantilles, eliminar d'una vegada els contractes brossa i millorar les condicions salarials dels professionals del sector sanitari.

Comentaris