27.07.2021 |

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Diumenge 7 de febrer

A una setmana dels comicis, el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona ha puntualitzat que "és la setmana de passar a l'acció, prendre decisions que s'han de constatar votant el 14 de febrer"

Vilalta apel·la als vots de les municipals per revalidar una victòria @ERC
Vilalta apel·la als vots de les municipals per revalidar una victòria @ERC
El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Vilalta apel·la als vots de les municipals per revalidar una victòria (1)

Vilalta apel·la als vots de les municipals per revalidar una victòria d’Esquerra Republicana a Catalunya

La cap de llista dels republicans ho ha dit en un acte telemàtic a Lleida al costat d’una petita representació d’alcaldes i d’alcaldesses republicans. I el mateix suport que va arrencar Esquerra als municipis llavors és el que els republicans volen repetir ara amb la candidatura al Parlament. ‘El 2019 va suposar un salt qualitatiu per ERC a les nostres terres, vam ser el primer partit municipalista. I ara volem ser el primer partit del país. Que confiïn en nosaltres per portar la governança republicana a la Generalitat, al capdavant del país’, ha dit la cap de llista d’Esquerra a Lleida.

Esquerra Republicana de Catalunya ha reunit una petita representació dels seus alcaldes i alcaldesses en una trobada que s’ha celebrat avui a Lleida amb el nom “Al costat de la Gent, al costat dels Municipis”. Vilalta ha volgut recordar que Esquerra Republicana va néixer només unes setmanes abans de les eleccions municipals de l’any 1931 ‘i les vam guanyar, arrelats als municipis’. I ara també ho volen ser per sortir d’aquesta crisi: ‘som els més útils per reconstruir el país i per avançar cap a la República Catalana’.

‘Som els únics que podem frenar el PSC i un bloc del 155 avalat per les clavegueres, pels tribunals i per VOX.

Mar Solsona vol acabar amb l'abandó

Marc Solsona: “Si voleu acabar amb l'abandó de les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, voteu PDeCAT"

Marc Solsona, portaveu del PDeCAT i número 1 de la llista per Lleida ha demanat passar de la reflexió a l'acció. I ho ha fet durant l'acte central de campanya celebrat avui a Igualada amb la candidata a la presidència Àngels Chacón; el president del PDecAT, David Bonvehí; la número 2 del PDeCAT a Barcelona, Joana Ortega; el número 3 del PDeCAT a Barcelona i alcalde d'Igualada, Marc Castells. També han participat Marc Arza, candidat del PDeCaT a la demarcació de Tarragona, i Jaume Dulsat, candidat del PDeCAT a la demarcació de Girona.

A una setmana dels comicis, Solsona ha puntualitzat que "és la setmana de passar a l'acció, prendre decisions que s'han de constatar votant el 14 de febrer". Així, Solsona s'ha mostrat sincer i ha demanat honestedat puntualitzant que "si es vol acabar amb l'abandó de les Terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran, voteu PDeCAT". Tot seguit, Solsona ha argumentat perquè els lleidatans han de votar-nos: "Si vols acabar amb un govern arrogant que dona l'esquena als municipis; si vols retornar la vida econòmica a les nostres terres; si creus que s'ha de defensar la pagesia com es mereix per poder-se guanyar la vida de manera digna; si creus en els autònoms i les pimes, el petit comerç, les empreses familiars i tot el sector econòmic; si creus que la cultura és un bé essencial i a protegir; si creus que els confinaments dictats pel Govern estan matant les nostres comarques; si creus que l'urbanisme no es pot fer des de despatxos de Barcelona; o si vols inversions en infraestructures i no només sentir anuncis, vota PDeCAT".

Solsona també ha puntualitzat que la gent de les Garrigues, i en concret, del món de l'olivera, ho estan passant molt malament i la resposta del Govern no ha sigut atorgar ajuts directes ni donar cobertura ni seguretat amb aquest sector. Per aquest motiu, el cap de llista per Lleida, ha manifestat que "si es vol acabar amb aquesta injustícia governamental de sectors vulnerables, vota PDeCAT".

Ordeig visita la Seu i Andorra

Ordeig: “Hem de recuperar les relacions i la col·laboració amb els territoris veïns”

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha fet aquest diumenge una crida a “recuperar les relacions i la col·laboració amb els territoris veïns”. Des de la Seu d’Urgell, Ordeig ha pres afirmat que “si Illa és President a partir del 14 de febrer ens comprometem a recuperar les relacions transfrontereres de Catalunya amb el Pirineu francès i andorrà, com també amb el Pirineu d’Osca i amb el País Valencià; territoris amb els que compartim projectes comuns”.

El candidat socialista ha explicat que “estem al costat de territoris als que no podem viure d’esquena. Lleida, Pirineu i Aran té moltes vinculacions econòmiques, familiars, socials i culturals de fa molt temps. És intolerable que ens seguim aïllant respecte els nostre territoris germans”.

Per això, ha dit, “el PSC apostem per un retrobament, per consensuar projectes conjunts, de cooperació i de col·laboració que ens ajudin a generar oportunitats a moltes d’aquestes zones que a més a més pateixen envelliment, empobriment, i despoblació perquè moltes d’aquestes zones són rurals”.

Ordeig ha apostat per “establir una col·laboració per definir les comunicacions estratègiques viàries i de fibra òptica entre les diferents administracions públiques. O col·laborem o ens quedem enrere”.

Tremosa i Calvet al tren a la Pobla de Segur

Tremosa reivindica l’esport com una eina per promoure un turisme desestacionalitzat i responsable a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran 

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran ha reivindicat aquest diumenge els grans atractius naturals, culturals, gastronòmics i esportius que té el territori, s’ha compromès a posicionar-lo com a destinació turística i esportiva i a posar totes les eines per innovar i digitalitzar un sector turístic que, a parer seu, ha de tenir un creixement responsable i sostenible sense deixar de banda la seva competitivitat.  

Tremosa ha participat des del Pont de Suert en l’acte ‘Junts pel turisme’, que també ha comptat amb el número 3, Jordi Fàbrega; la senadora Mayte Rivero; Ricard Font, president de FGC; Joan Segura, cap de l'Esport a Lleida, i el candidat Josep Lluís Farrero com a conductor. 

Durant l’acte, Tremosa ha reivindicat la necessitat de promoure un turisme que no estigui centrat en només alguns mesos de l’any, i s’ha compromès a posar totes les eines per desestacionalitzar el turisme a les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, ha posat en valor les possibilitats que ofereix el ràfting a la Noguera Ribagorçana i Pallaresa, amb 270 dies de sol que permeten practicar-lo d’abril a octubre, la qual cosa farà que persones de moltes parts del món vingui a practicar el ràfting a les nostres terres, ha explicat. 

El cap de llista de Junts també s’ha mostrat orgullós d’haver pogut culminar, com a conseller d’Empresa, el traspàs de l’estació de Boí Taüll a Ferrocarrils de la Generalitat i d’haver dotat l’estació d’Espot amb 7 milions per fer-hi un telecadira nou. 

Suport del PP a la pesca esportiva

El PP Lleida dóna suport a la pesca esportiva i a una nova llei de caça

El PP Lleida sol·licita l’exempció de la taxa, durant el 2021, de concursos de pesca marítima i continental per compensar els efectes negatius de la pandèmia. ”Durem a terme les actuacions necessàries perquè els pescadors catalans puguin disposar de la llicència única de pesca a fi d’atreure el turisme basat en aquesta pràctica esportiva i pescar arreu de l’Estat”, ha explicat Marisa Xandri, candidata del PP Lleida al Parlament. 

El grup popular vol impulsar, juntament amb el Govern d’Aragó, un conveni per a una regulació única en les zones limítrofes dels rius en que hi ha aigües compartides entre Catalunya i Aragó, com a la Noguera Ribagorçana, l’Ebre i l’aiguabarreig del Segre i el Cinca.  

D’altra banda, Xandri ha assegurat que des del PP Lleida s’iniciarà un procés participatiu entre entitats i sectors implicats amb la finalitat d’elaborar una Llei de Caça que substitueixi a l’actual “que es troba totalment desfasada”, ha mencionat la candidata.  

La líder popular s’ha reunit avui amb Albert Vidal, President de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) a Alfarràs, a qui ha presentat totes les seves propostes. 

La CUP aposta per un model sanitari públic @CUP

La CUP aposta per un model sanitari públic davant la incapacitat de resposta a la pandèmia del model público-privat 

La CUP, des del Cap de Cappont de Lleida, recorda que aquest diumenge fa 6 anys que en aquest mateix indret la Marea Blanca de Ponent i Pirineus convocava la tercera manifestació contra el projecte de consorci sanitari. Va ser la última i definitiva: mesos després el Govern es va veure obligat a retirar el projecte. 

Tot i això, denuncien que el model sanitari segueix igual: opacitat en la gestió i participació, condicions laborals o derivacions a les clíniques privades que han proliferat al territori, en són alguns exemples. I arran de la COVID el model público-privat s’ha demostrat esgotat i incapaç de respondre de forma efectiva i eficient a les necessitats de la gent. 

Els anticapitalistes denuncien que en la gestió a la pandèmia, des de la Generalitat, va contractar laboratoris privats per fer tests PCR i que es van derivar pacients les clíniques Perpetu Socors i Montserrat a 5.000€ per pacient derivat que només fins a l’estiu, va costar més de 300.000€ públics.  

També lamenten la resposta insuficient al brot del Segrià. Des del primer brot, el rastreig no es va activar fins tres setmanes després, el reforç del personal de Vigilància Epidemiològica no va arribar fins dos mesos després, no es van fer PCR a contactes dels positius fins 9 setmanes després​. També van trobar a faltar mesures socials que acompanyessin les restriccions, com ara el redard en els recursos habitacionals pels temporers per facilitar-ne l'aïllament. 

Soler proposa disposar préstecs perquè els joves puguin accedir al seu primer habitatge

El candidat número u de Ciutadans (Cs) per Lleida a les eleccions al Parlament, Jorge Soler, ha anunciat que des de Ciutadans posaran préstecs a la disposició de les persones menors de 35 anys per a ajudar-los a finançar l'entrada a l’hora de comprar el seu primer habitatge ja que “independitzar-se és cada vegada més difícil per als joves i gran part de la població dedica un ampli percentatge de la seva renda només a pagar el lloguer.” Soler ha puntualitzat a més que ha d'assegurar-se l'accés a l'habitatge digne atès que “és un problema cada vegada major que ja no afecta només als col·lectius més vulnerables”.

Així mateix, el candidat taronja ha apel·lat a augmentar l'oferta de sòl per a fer disponibles més habitatges de lloguer a les zones més demandades de Lleida, i ha afegit que des de Ciutadans (Cs) es desenvoluparà un “pla de renovació, regeneració i rehabilitació urbana” centrat en la recuperació d'immobles, la millora de la qualitat de l'edificació i la promoció de l'eficiència energètica, aprofitant el finançament procedent de fons europeus. En aquesta línia, Soler ha instat a treballar per a simplificar els tràmits administratius relacionats amb la creació de sòl per a la construcció d'habitatge.


 

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida
comentaris