El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Dimarts 9 de febrer

Òscar Ordeig el futur del món rural passa per la titularitat compartida de les explotacions agràries, donar suport i facilitar l’emprenedoria i que es facin polítiques de discriminació positiva cap a les dones, especialment en aquestes zones

Inés Arrimadas participa en un acte electoral a Lleida @Cs
photo_camera Inés Arrimadas participa en un acte electoral a Lleida @Cs

Acte d'ERC a Montblanc reclamant infraestructures

Esquerra Republicana reivindica millors connexions viàries entre Lleida i Tarragona per oferir noves oportunitats de creixement als territoris d’interior

Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat aquest dimarts la necessitat de millorar i potenciar la mobilitat entre les demarcacions de Lleida i Tarragona, amb unes millors connexions viàries que esdevinguin el punt de partida per oferir noves oportunitats de creixement econòmic a un conjunt de comarques d’interior, que representen el 20% del PIB de Catalunya i on hi viuen 1.900.000 habitants. Per posar de manifest aquesta necessitat, Esquerra ha escollit un espai molt significatiu, la rotonda de la C-14 a la sortida de Montblanc, un eix viari on conflueixen la N-240, la C-37, l’A-27 i l’AP-2 i la mateixa C-14.

En aquest punt de Montblanc, s’hi han trobat Ernest Maragall Mira, diputat al Parlament i regidor de l’Ajuntament de Barcelona; Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Noemí Llauradó Sans, presidenta de la Diputació de Tarragona; Miquel Pueyo París, alcalde de Lleida; Pau Ricomà Vallhonrat, alcalde de Tarragona; Marta Vilalta Torres, primera candidata al Parlament per Lleida; Raquel Sans Guerra, cap de llista per Tarragona, i Oriol Pallissó Balanyà, número 6 de la llista per Tarragona i regidor de Mobilitat a Montblanc, acompanyats per diversos alcaldes i alcaldesses republicanes de la Conca de Barberà.

Els alcaldes Miquel Pueyo i Pau Ricomà han exposat que els dos territoris tenen una immensa oportunitat, la de comunicar i relligar grans àrees, amb potencials, realitats i necessitats molt diverses, i fer-ho a partir d’una sèrie d’eixos: l’eix Tarragona-Lleida, que recull també les comunicacions amb l’Alt Pirineu, i l’eix Montblanc-Igualada i enllaç amb l’Eix Diagonal, que vertebra la Catalunya Central i el Penedès.

Marta Vilalta acte central a Tremp

Acte central d’Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran, a Tremp aquest diumengeen el que hi van participar de la capital del Pallars Jussà, M. Pilar Cases, Marta Vilalta, Bernat Solé, Núria Picas, Montserrat Fornells, Francesc Viaplana i el candidat pirinenc Antoni Flores. També va comptar amb les paraules de Meritxell Serret des de Bèlgica.

Bernat Solé, recorda la feina feta pel republicanisme municipal d'Esquerra, com el seu exemple pel qual avui és judicialitzat: "El referèndum de l'1 d'octubre ens recorda tota la repressió que encara a dia d'avui no s'ha aturat, però també ens recorda que cal interpel·lar a una part de la societat que no es va sentir seu el referèndum".

Marta Vilalta va tancar l'acte parlant de com el partit tira el país endavant, sense retrets, sense excuses, sent útils per a la ciutadania, amb polítiques feministes i socials per fer una societat més justa. "Esquerra Republicana de Catalunya hem estat sempre al costat de la gent, hi vam estar fa 90 anys i hi som ara, aixecant el país en els moments més complicats, com l'actual. Hi seguim sent per ser útils i aportant solucions".

El PDeCAT visita Bellpuig
 

Els diputats del PDeCAT no investiran cap Govern que no tingui en compte la “carpeta lleidatana i pirinenca”, diu Marc Solson a Bellpuig

Els diputats del PDeCAT de les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran seran diputats d’estricta obediència lleidatana, per això “no faran cap investidura ni donaran suport a cap Govern que no tingui en compte el que anomenem la carpeta lleidatana i pirinenca”.

Així ho ha anunciat Marc Solsona durant la visita que el cap de llista per la demarcació ha fet a Bellpuig, on ha estat acompanyada per Aida Gabernet, número 8 de la llista i veïna de la població, i Marcel Pujol, alcalde de Castellserà.

Amb el terme ‘carpeta lleidatana i pirinenca’, Solsona s’ha volgut referir a elements irrenunciables per als disputats lleidatans. Entre aquests ha esmentat la llei de competitivitat que propugna el PDeCAT, perquè “tothom es pugui guanyar la vida a les nostres terres i pugui competir en igualtat de condicions”; el suport “explícit als Jocs Olímpics de Barcelona-Pirineus del 2030”, que són “importantíssims per desencallar i posicionar estratègicament el nostre territori”; i el compromís per definir i situar Lleida com a hub agro-digital del sud d’Europa, que ens permeti “competir amb valor afegit, coneixement, recerca, talent, joventut,...”, i que suposa, en definitiva, “posicionar Lleida des de la nostra potencialitat i no des de la nostra debilitat”.

El PDeCAT alerta que el model educatiu està en perill

El PDeCAT alerta que el model educatiu d’escoles públiques i concertades està en perill

Rosa Pujol, número 5 de la llista per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran del PDeCAT a les eleccions de diumenge vinent, i David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià i número 11 a les llistes del PDeCat, han manifestat que el PDeCat és l’únic partit que pot garantir que el model educatiu d’èxit que ha tingut Catalunya els darrers anys seguirà vigent.

Pujol, ha manifestat que “Si el pròxim govern de Catalunya està en mans de Jxc i ERC el model estarà seriosament en perill i si la CUP acaba sent el soci preferent d'aquests dos partits, podem donar per morta l'escola concertada i el model d'èxit que ha tingut Catalunya les darreres dècades per un model on la llibertat educativa quedarà aniquilada en mans de la CUP amb la complicitat de Junts per Catalunya i ERC”. Ha reivindicat també que un vot al PDeCAT és un vot doble, un vot perquè el català segueixi sent l'idioma vehicular a l'escola catalana i l'únic partit que defensa poder seguir tenint un model educatiu doble, públic i concertat de qualitat, en aquest sentit ha posat de manifest que “un vot al PDeCAT és un vot al català a l'escola i un vot al sistema d'escola pública i concertada de qualitat”.

Per últim indicar que ha emplaçat a tots aquells que defensin el model d’escola pública i concertada a què votin el PDeCat perquè aquest diumenge una de les coses importants que es votaran són quin model educatiu es vol per les properes generacions, si un model on els pares poden escollir el model educatiu o un model imposat pel govern d’Esquerra, Junts i la CUP on l'adoctrinament de l'esquerra anticapitalista en podria ser determinant i catastròfic per Catalunya.

L’acte ‘Junts amb el món econòmic' a Mollerussa

Junts vol posar en valor el territori com a “gran rebost agroalimentari de Catalunya” 

L’equip de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran s’ha compromès aquest dimarts a promoure una economia agrària altament productiva, amb la modernització dels canals d’Urgell i els recs de Pinyana, i una indústria agroalimentària en què els productors puguin participar en la comercialització i millorin els seus marges de benefici. Tot amb l’objectiu de posar en valor les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran com a “gran rebost agroalimentari de Catalunya”. 

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha participat aquest dimarts des del Centre Cultural de Mollerussa en una xerrada amb el sector econòmic del Pla d’Urgell juntament amb la número 2 de la llista, Cristina Casol, i la número 10, Montse Messeguer. A l’acte hi han intervingut representants dels interessos del territori, com és el cas d’empreses d’enginyeria industrial, d’energia solar o els comerços de proximitat. Tremosa s’ha posat al costat de les empreses que han patit restriccions i ha posat en valor les línies d’ajuts que la Generalitat ha posat a disposició dels negocis afectats pels tancaments, en contraposició a la política que ha seguit Espanya, que ha enviat les empreses a la banca a buscar crèdits ICO. “Cap tancament sense finançament”, ha defensat.  

En la seva intervenció, Tremosa ha posat en valor el projecte europeu Next Generation, que permetrà als països membres de la Unió Europea finançar-se a través de l’emissió de deute públic conjunt, un fet que ha qualificat d’”històric”, tot i que ha advertit que Catalunya no podrà participar-ne, en la mesura que encara no és un Estat. En aquest sentit, el cap de llista de Junts s’ha mostrat orgullós de l’informe que el govern català va presentar aquest passat dimarts a Madrid i que identifica 28 prioritats d’inversió a Catalunya. Un projecte que per a Tremosa és “imbatible” i que compta amb un gran nombre de projectes que tindran efectes positius a les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, entre els quals ha destacat l’economia de l’aigua i el canal d’Urgell. Així, l’equip de Junts aposta per fomentar una economia agrària que sigui altament productiva i orientada al mercat exterior. Proposen modernitzar els canals d’Urgell i els recs de Pinyana, un fet que es complementarà amb polítiques de sòl favorables que atreguin empreses i indústries i, per tant, afavoreixin l’ocupació de qualitat. 

Carrizosa campanya Cs a Lleida

Arrimadas: “El vot a Cs és pels qui volem més pagues extraordinàries als sanitaris i menys pagues vitalícies als expresidents”

Arrimadas: “El vot a Cs és pels qui volem més pagues extraordinàries als sanitaris i menys pagues vitalícies als expresidents”, ha expressat la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, a les portes de l'hospital Arnau de Vilanova, on ha atès als mitjans de comunicació acompanyada pel cap de llista de la formació taronja per Lleida, Jorge Soler. Arrimadas ha expressat que el vot a la formació taronja és “pels qui pensem més en els autònoms que en Junqueras i Puigdemont”, i pels qui “volem més pagues extraordinàries pels sanitaris i menys pagues vitalícies pels expresidents de la Generalitat”, perquè “cal premiar als que curen i deixar de donar privilegis als qui han castigat la societat i l'economia catalana”.

Arrimadas ha assenyalat el 15-F com “el primer dia d'una nova etapa per a Catalunya”, i ha assegurat que “la papereta de Cs és el vot que mai acabarà en un pacte amb ERC”. “Si volem acabar amb el ‘procés’ no podem tenir un tripartit amb ERC, això seria allargar el patiment i la mala gestió de la pandèmia”. Prèvia a l'atenció a mitjans, Arrimadas i Soler han mantingut una reunió amb representants del gremi d'hostalers de Lleida, per la qual cosa la líder del partit liberal ha manifestat que “nosaltres sí que tenim un projecte per a tots els catalans”. “Quan governem tindrem diners on importa, en les ajudes a autònoms, hostalers i comerciants que estan abandonats pel Govern de la Generalitat i també el d'Espanya”, ha expressat, i ha enumerat una sèrie de mesures de rescat pels autònoms com “4.000 euros d'ajuda per pagar els lloguers, a ingressos zero, quota zero, i una tarifa plana pels autònoms que tornen a donar-se d'alta”.

Foto Ordeig a debat UFEC

El futur del món rural passa per la titularitat compartida de les explotacions, l’emprenedoria o la discriminació positiva cap a les dones

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat aquest dilluns que “el futur del món rural passa per la titularitat compartida de les explotacions agràries, donar suport i facilitar l’emprenedoria i que es facin polítiques de discriminació positiva cap a les dones, especialment en aquestes zones”. A més, “les dones han d’ocupar més càrrecs de responsabilitat a les institucios, empreses i entitats socials”.

El candidat socialista, que avui s’ha reunit amb representats de la UGT de les Terres de Lleida, ha destacat que “la igualtat d’oportunitats és clau per aturar el procés d’envelliment, despoblació i empobriment de les zones rurals, que pateixen un procés molt greu a més de masculinització de la seva societat”. Per aturar-ho, ha dit, “cal progrés econòmic i social, garantir els serveis públics bàsics i recuperar les inversions perdudes”.

Òscar Ordeig ha advertit que “un territori que perd població, que perd joves i perd dones no té futur. Per tant,  necessitem models de desenvolupament econòmic, crear riquesa i que aquesta riquesa arribi a les dones emprenedores, a les dones treballadores, a les que són mares i tenen família, a les dones joves que volen fer estudis superiors i que puguin tornar als seus pobles i nuclis”.

La CUP defensa un model empresarial a favor de les persones

La CUP defensa un model empresarial a favor de les persones

El poble de Guissona és conegut, sobretot, per la presència de la Corporació Alimentària Guissona SA (CAGSA), empresa visitada per la majoria de representants polítics, sobretot en època electoral. 

Aquest dilluns la número dos de la CUP-Un nou cicle per guanyar, Nogay Ndiaye, juntament amb Hug Sierra i Dània Verdés, han fet un passeig pels voltants de la corporació i en acabar han denunciat que justament aquest no és el model empresarial que defensa la CUP. 

Un model empresarial que cerca tenir el control absolut de la vida de les persones, recordant les antigues colònies tèxtils on tot, treball, però també el sostre i el pa acaba lligat a la gran empresa. Un model que exemplifica molt bé el model de país que defensen els partits de govern ERC i Junts. 

A través de l’agroindustria intensiva i les franquícies s’ha creat un imperi que fa un ús excessiu de personal autònom, s’ha creat la seva pròpia política d’habitatge on aglutina a les treballadores en barris creant persones de primera i segona classe, fet que té conseqüències greus també a les escoles, amb una elevada segregació escolar i un desequilibri de ratios de persones nouvingudes entre els centres públics i privats. 

Un model empresarial que condiciona la vida del poble, un model classista i fins i tot esclavista, del qual no se’n pot parlar malament. 

Defensen que cal una diversificació econòmica del territori, revocar la reforma laboral, que cal un parc d'habitatge de lloguer públic i que cal una pagesia que no sigui una fàbrica de fer menjar, per les conseqüències que comporta per la salut de les persones i pel medi ambient (utilització d’adobs químics que alliberen gasos d'efecte hivernacle), convertint a les pageses en mers titelles del sistema que és qui els diu el què han de conrear i cobrar. 

Xandri i Solsona en connexió amb junta

El PP Lleida dóna suport a la dona emprenedora del territori 

EL PP Lleida aposta per fomentar l’esperit emprenedor entre les dones amb l’objectiu de motivar-les perquè desenvolupin la seva idea de negoci i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional. “Hem de creure en la igualtat d’oportunitats, la capacitat de lideratge de la dona i en la diversitat d’idees a l’hora d’impulsar un negoci”, ha explicat Marisa Xandri, candidata del PP Lleida al Parlament. 

D’altra banda, Xandri ha assegurat que cal dotar de recursos necessaris al col·lectiu d’empresàries i lluitar per una major conciliació familiar. “Encara hi ha molt a fer en matèria de conciliació per facilitar l’emprenedoria femenina. Emprendre no és gens fàcil i ser mare emprenedora encara menys”, ha assegurat la líder popular. 

El grup popular es compromet a ajudar les dones emprenedores de la ciutat enfortint la seva activitat econòmica. “Cal que hi hagi un compromís amb les empresàries del territori i, més, en uns temps difícils marcats per la pandèmia”, ha mencionat la candidata al Parlament. 
Marisa Xandri i Ana Pastor, vicesecretària de l’Àrea Social del PP, s’han reunit avui amb Laia Rogel, presidenta d’AP! Lleida, a qui han presentat totes les seves propostes.  

Comentaris