17.01.2022 |

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Dijous 11 de febrer

La CUP ha denunciat la repressió política contra el moviment independentista, ha demanat al Govern de la Generalitat que deixi de donar suport a l’Estat espanyol i que es retiri com a acusació particular i ha alertat que la repressió no frenarà l’anhel de lluita i llibertat del poble català 

Diari Marc Solsona, cap de llista per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran
Marc Solsona, cap de llista per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran @PDeCAT
El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Diari Jorge Soler, ha expressat que cal dissenyar polítiques socials

Soler anuncia que des de Ciutadans establiran mesures de garantia alimentària i d’accés a l’habitatge per als col·lectius vulnerables

El candidat de Ciutadans (Cs) al Parlament per Lleida, Jorge Soler, ha expressat que cal dissenyar polítiques socials i oferir solucions per pal·liar els efectes de la crisi en els col·lectius vulnerables, i ha explicat que des de Ciutadans establiran mesures de garantia alimentària i d’accés a l’habitatge per als sectors més desafavorits. Ho ha dit acompanyat de la diputada de Ciutadans (Cs) al congrés Sara Giménez, que a l’hora és portaveu de la comissió d'Igualtat i Drets Socials, i dels candidats de Ciutadans (Cs) al Parlament, David Bertran i Heydi Hernández.

“Aquí a Lleida tenim persones dormint al carrer, i aquest debat ja es va obrir a l’estiu, amb la problemàtica dels temporers, però no s’han ofert solucions efectives” ha declarat Soler, que a més ha explicat que des de Ciutadans proposen incrementar el nombre d’habitatges socials “per tal de que aquelles persones que no puguin assumir el preu d’un lloguer, puguin accedir a un habitatge”. D’altra banda, Soler ha lamentat que “aquests problemes fa anys que hi són a Lleida, i ara s’han agreujat amb la pandèmia, així que no podem deixar que ningú es quedi enrere”.

Així mateix, Soler ha parlat de la necessitat d’enfortir el sistema sanitari de manera que pugui donar cobertura a tothom, i ha afegit que “hi ha recursos, però actualment es malbaraten en afers ideològics que no beneficien al conjunt dels catalans”.

Visita de Marta Vilalta al CAP

Esquerra Republicana de Catalunya defensa reforçar l’atenció primària i es compromet amb el retorn de professionals sanitaris

La secretària general adjunta i primera candidata d’Esquerra Republicana a les eleccions al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, acompanyada de la diputada i portaveu de la Comissió de Salut a la cambra Catalana, en la darrera legislatura, Gemma Espigares, han visitat avui el Centre d’Atenció Primària 11 de Setembre de Lleida per tal de, com ha assegurat Vilalta, ‘explicitar el nostre compromís de seguir reforçant el sistema sanitari del nostre país’.

En aquest sentit, la candidata republicana s’ha conjurat a fer ‘allò que ja hem anat fent aquests darrers anys, com revertir les retallades que havia sofert l’àmbit de la salut al nostre país i incrementar tota la dotació pressupostària destinada a la salut i específicament a l’àrea d’atenció primària’. Alhora que ha volgut posar en valor les diferents millores en les condicions laborals amb els diferents professionals, com l’acord històric amb els MIR, però també altres acords amb el conjunt del personal, en l’àmbit de l’administració o l’àmbit sanitari i també el desplegament dels complements de les DPO.

Vilalta també ha recordat, també, l’increment en la contractació de personal, ‘amb 13.000 professionals de la salut contractats arreu del país, entre els quals 600 a la nostra demarcació’, per millorar l’atenció en l’àmbit sanitari’, l’augment de places en especialitats i el desenvolupament de nous rols i nous perfils, ‘sobretot en l’àmbit dels gestors COVID’. Al mateix temps que s’ha reiterat en la necessitat de reforçar ‘l’atenció primària que és la porta d’entrada al sistema sanitari’ a reforçar, també, la cartera de serveis amb especialitats com l’odontologia i la fisioteràpia i realitzar inversions en noves i millors infraestructures assistencials.

Esquerra Republicana també s’ha compromès a captar, a retenir i que pugui retornar tot el talent en l’àmbit de la salut amb mesures com la contractació de les infermeres en pràctiques o, entre altres propostes, un pla atractiu per a que retornin aquells i aquelles professionals que van haver de marxar a treballar fora del nostre país. De la mateixa manera, Vilalta ha anunciat altres propostes com ‘l’increment de les places públiques de les universitats catalanes, també i per descomptat a la UdL, i la unitat docent de la resta del nostre territori per tal que hi pugui haver més places d’infermeria i millor servei en l’atenció dels professionals’.

El PDeCAT exigeix al Govern ajuts directes i que “escolti” el sector agrari arran dels danys patits pel temporal Filomena del gener

El PDeCAT ha expressat aquest dijous el seu suport al sector agrari amb la participació a la concentració de vehicles i marxa lenta que ha tingut com a focus la seu del Departament d’Agricultura a Lleida, on la pagesia ha expressat el seu rebuig a la desatenció del Govern davant els danys patits arran del temporal Filomena d’aquest mes de gener.

La representació del PDeCAT ha estat encapçalada per Marc Solsona, cap de llista per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran a les eleccions al Parlament d’aquest diumenge, a més d’altres membres de la candidatura i càrrecs del partit, com ara Conrad Llovera, alcalde de Castelldans i pagès, David Masot, Conrad Llovera, Aida Gabernet, Concep Cañadell, Sònia Valero, Joan Carrera, Montse Macià i Marcel Pujol. Solsona ha rebut de mans de Pere Roqué (ASAJA) el manifest que s’ha llegit durant una concentració en protesta per la situació que atravessa un sector que “tan poca resposta està rebent per part de l’administració”, ha lamentat el portaveu del PDeCAT.

Per a Marc Solsona, la pagesia només demana “que se’ls escolti, i en això no hi ha excusa”. És per aquest motiu que, segons Solsona, al marge de reivindicar ajuts directes per a tothom en un moment complicat i en què molts pagesos no tenen assegurances, cal exigir “una administració que escolti, que doni la cara i que els rebi”.

Diari Ordeig reclama mès inversió en sanitat

Ordeig: “Només el PSC garanteix que Catalunya deixi d’estar a la cua de la despesa per càpita en sanitat”

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat aquest dimecres que “només amb un govern d’esquerres, encapçalat per Salvador Illa, Catalunya deixarà d’estar a la cua de la despesa per càpita en sanitat pública, tal i com ha posat de manifest l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials”. Ordeig i la número 2 de la candidatura, Judith Alcalà, han explicat avui les principals propostes en matèria de sanitat des del CAP de Rambla de Ferran de Lleida.

El candidat socialista ha lamentat que “la sanitat catalana es trobi al darrer lloc de totes les Comunitats Autònomes en despesa per habitant. Concretament, es destinen 1.374 euros per persona. Nosaltres proposem arribar a 1.700 euros per habitant”.

Òscar Ordeig ha recordat que “quan parlem de garantir l’accés a una sanitat pública, universal i de qualitat, cap altre partit pot donar—nos lliçons, aquesta és una fita i un llegat amb nom socialista” i ha assegurat que “amb un govern de PSC es deixarà de retallar en sanitat pública i de derivar recursos a la sanitat privada”. A més, ha dit, “cal contractar més personal i alhora garantir unes condicions dignes de treball del personal sanitari, així com els recursos necessaris per abordar i superar greu crisi sanitària accentuada per la pandèmia”.

Finalment, Ordeig ha assegurat que “no es repetiran els tancaments de CAP’s i ambulatoris que va fer aquest estiu el govern de dretes, de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana; no repetirem les retallades i l’abandonament dels professionals sanitaris com també ha fet aquest govern ni repetirem les retallades dels recursos i serveis bàsics dels hospitals comarcals, especialment els de muntanya obligant a la gent a fer llargs desplaçaments a centres de referència” i ha conclòs que “tampoc oblidarem ni obviarem les necessitats de professionals i recursos que requereixen l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida, a hospitals de referència de  la Catalunya interior”.

Diari Josep Rull, durant la seva visita pel mercat de Mollerussa

El conseller legítim Josep Rull defensa des de Mollerussa el full de ruta “conscient” i “seriós” de Junts per Catalunya 

El conseller legítim Josep Rull ha visitat aquest dimecres la ciutat de Mollerussa, des d’on ha defensat la candidatura de Junts per Catalunya per al pròxim 14-F i el seu full de ruta “conscient” i “seriós”. “Nosaltres som molt conscients de que tenim entre mans i de les dificultats per anar endavant en aquest procés, però sabem quins són els nostres actius i quines són les debilitats de l’Estat”, ha dit Rull, que ha reivindicat que “quan hem plantejat el full de ruta d’aquestes eleccions, sabem què diem i com serem capaços de fer-ho”. 

El conseller empresonat ha aprofitat el permís del tercer grau per sortir unes hores de Lledoners i ha pogut donar un tomb per la capital del Pla d’Urgell acompanyat de candidats i candidates de la formació a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran.  Durant la visita, Rull ha posat en valor la “força imparable” del país i la seva gent, i ha encoratjat a donar suport a la candidatura de Junts perquè “puguem guanyar la llibertat sense cap altre límit que la nostra voluntat insubornable de fer-ho, de guanyar una Catalunya lliure”. Un fet que per a Rull passa per la victòria de la candidatura encapçalada pel president Puigdemont, que serà interpretada arreu “com una victòria d’aquest sobiranisme seriós, solvent, que sap on trepitja i trepitja bé”, ja que Puigdemont “representa aquesta voluntat de vèncer, la dignitat que hi ha a l’exili per defensar allò que vam ser capaços de fer plegats aquest 1-O”. 

El conseller Rull també ha dirigit unes paraules de suport als autònoms, pagesos, empresaris i treballadors del país. “He tingut la possibilitat de veure moltes empreses ara que he sortit de lassa el full de ruta “conscient” i “seriós” de  Junts per Catalunya presó, de parlar amb molts autònoms i treballadors, i des de Junts estem apassionats per fer política al servei d’aquest país, perquè té una força extraordinària”, ha dit. 

Tremosa es compromet a treballar pel retorn de l’art espoliat a Lleida 

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, s’ha compromès avui a treballar per recuperar les obres espoliades del Museu de Lleida, ara dipositades a Sixena, per tal que puguin tornar a casa. Ho ha dit en la seva intervenció a l’acte ‘Junts amb la cultura’, que també ha comptat amb la participació de la consellera Àngels Ponsa i de les candidates Cristina Casol i Rosa Perelló. 
Tremosa també ha defensat la necessitat de “reforçar les centralitats culturals”, per tal que es puguin desenvolupar activitats de rellevància arreu del país i, en aquest sentit, s’ha compromès a facilitar l’accés a la cultura del conjunt de la ciutadania i a promoure una oferta feta a Ponent, l’Alt Pirineu i Aran. “Cultura i llengua són elements conformadors de la identitat i la nació catalana, i un dels nostres objectius és la seva defensa”, ha dit Tremosa. 

Diari Marisa Xandri es reuneix amb el sindicat  ASAJA P

El PP Lleida demana ajuts directes als productors d’oliveres 

EL PP Lleida demana ajuts directes als productors d’oliveres davant els danys provocats pel temporal Filomena. En aquest sentit, la candidata del PP a les properes eleccions al Parlament, Marisa Xandri, ha manifestat que “cal recuperar la capacitat productiva del cultiu de l'olivera i, per això, instem a que les valoracions per part del DARP es facin el més aviat possible”.

D’altra banda, Xandri ha destacat que cal evitar que les pastures deixin de ser contemplades en el primer pilar de la PAC, tal i com té previst l’actual Govern central. “Si finalment es pren aquesta decisió, suposarà la ruïna d’un gran nombre de ramaders”, ha alertat Xandri.

Des del grup popular han assenyalat que cal adoptar mesures adequades per minimitzar els atacs de la fauna salvatge a la ramaderia extensiva. “En aquest sentit, s’ha de reforçar el grup de gestió de fauna salvatge del CAR i garantir les indemnitzacions per compensar els danys soferts”, ha afirmat Xandri.

Marisa Xandri i Milagros Marcos, portaveu d’Agricultura al Congrés de Diputats, s’han reunit avui amb representants de l’Associació de Joves Agricultors de Lleida (ASAJA) a qui han presentat les seves propostes.

Diari La CUP exigeix la fi de la repressió

La CUP exigeix la fi de la repressió i reclama al govern de la Generalitat que es retiri d'acusació particular

Bernat Lavaquiol ha recordat les més de 3000 persones represaliades que hi ha arreu dels Països Catalans per motius polítics.  Lavaquiol, número 4 de la formació per a la demarcació de Lleida, ha fet públic que hi ha tres persones de la llista encausades o investigades per causes polítiques. Pau Juvillà, investigat per delicte de desobediència; Maria Puig, encausada per desordres públics per les mobilitzacions post sentència de les preses polítiques i pendent de declarar als jutjats de Figueres; i ell mateix encausat per la llei mordassa. 

La CUP ha denunciat la repressió política contra el moviment independentista, ha demanat al Govern de la Generalitat que deixi de donar suport a l’Estat espanyol i que es retiri com a acusació particular i ha alertat que la repressió no frenarà l’anhel de lluita i llibertat del poble català. 
Per altra banda, el cap de llista, Pau Juvillà ha anunciat que ha presentat un escrit de defensa que s’oposa l'acusació de Fiscalia, que recordem que demana una pena d'inhabilitació de 8 mesos per un delicte de desobediència per no retirar llaços grocs del balcó del local del grup municipal de la Paeria quan era regidor de la Crida-CUP, arran d’una denúncia de C’s. 

Juvillà ha explicat que en l’escrit no defensen que el càrrec electe no desobeís l'ordre de la Junta electoral de retirar els llaços grocs, cosa que ha admès des del primer moment, sinó que defensen que mantenir-los va ser fruit d'una decisió col·lectiva que no pot ser delicte perquè no hi ha obediència deguda a ordres injustes i que aquesta xocava amb l'exercici del dret fonamental de participació política i llibertat d'expressió en democràcia.  

Ha insistit també que els llaços grocs el que fan és posar davant del mirall de l'Estat la trista realitat de l'existència de presos polítics i exiliats per posar urnes, fet que tant els molesta. 

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida
comentaris