28.11.2022 |

L’annex de l’Arnau de Vilanova s’estrenarà com a espai de vacunació de sanitaris

La nova planta entrarà en funcionament el dilluns 15 de febrer i servirà per destensar la pressió assistencial del centre

Pla general de l'edifici polivalent annex a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l'11 de febrer del 2021. (Horitzontal)
L'edifici polivalent annex a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida @ACN
L’annex de l’Arnau de Vilanova s’estrenarà com a espai de vacunació de sanitaris

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova posarà en funcionament la setmana que ve l’espai hospitalari polivalent, un equipament de 3.800 metres quadrats que permetrà multiplicar la capacitat de resposta del centre lleidatà per poder fer front a l’evolució de la pandèmia de la covid-19.

Obres de contrucció de l'hospital annex a l'Arnau de Vilanova de LleidaEstà previst que la planta baixa del nou equipament entri en funcionament el proper dilluns 15 de febrer, on es faran les proves PCR als pacients, així com la vacunació de professionals sanitaris. La primera planta disposarà de 24 espais de box que acolliran l’atenció d’urgència a patologies respiratòries.

La segona planta s’habilitarà com a planta d’hospitalització per a un total de 32 pacients covid, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria. Finalment, la tercera planta és un espai polivalent que s'usarà per esponjar activitats de l'hospital que ara es troben limitades, com l’hospital de dia.

Aquest nou espai polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d'euros, s'ha pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada pel coronavirus.

En la visita a l’edifici, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que aquest nou espai enforteix el sistema sanitari: Ja hi ha tres centres semblants en marxa arreu del país: el de Bellvitge, el Germans Trias i Pujol i el Pere Virgili, i aquest serà el quart.

Alba Vergès Arnau hospitalLa responsable de Salut també ha volgut destacar que gràcies a aquest nou espai no s’haurà de desprogramar tanta activitat ordinària i que, a més, servirà perquè una vegada passada la pandèmia pugui ser una ampliació més en la transformació global de les principals àrees de l’Hospital Arnau de Vilanova.

El gerent territorial de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentís, explica que el nou espai hospitalari polivalent ajudarà a no haver de desprogramar activitat no covid a l’Arnau de Vilanova, actualment tensionat per l’evolució de la pandèmia. El nou edifici és especialment necessari en un moment de pressió assistencial sostinguda en les últimes setmanes que es preveu que es mantingui durant les properes.Imatge de llista ubicats a la tercera planta de l'edifici polivalent annex a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l'11 de febrer del 2021. (Horitzontal)

D'altra banda, Sentís, ha explicat que aquest estiu s'adjudicà l'ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l'Hospital Arnau de Vilanova, una actuació que s'allargarà tres anys. En paral·lel, es farà la renovació de totes les plantes d'hospitalització convencional del centre, un fet que comportarà certa afectació en l'activitat de l'hospital.

L’annex de l’Arnau de Vilanova s’estrenarà com a espai de vacunació de sanitaris
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement