Rosa Maria Perelló és investida presidenta de la Diputació de Lleida amb dures crítiques de l'oposició

Rosa Maria Perelló
photo_camera La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló

L'alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, ha estat investida presidenta de la Diputació de Lleida, la primera dona a la història al capdavant de la institució. Ho ha fet en un Ple d'urgència que s'ha celebrat aquest dijous, després d'una altra sessió extraordinària on el ja expresident, Joan Reñé, ha oficialitzat la seva renúncia després de dimitir per la seva detenció en un suposat cas de corrupció.

Pla general d'un moment del Ple d'investidura de Rosa Maria Perelló com a presidenta de la Diputació de Lleida, amb públic al saló, el 18 d'octubre de 2018. (Horitzontal)Perelló ha estat investida en segona volta per majoria simple amb dotze vots dels diputats del PDeCAT. A la primera votació també ha rebut els mateixos vots i els grups a l'oposició han proposat a la presidència els seus candidats. D'aquesta manera, ha rebut cinc vots el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, tres Enric Colom, del PSC, un Dolors López, del PPC, i un Ángeles Ribes de C's. En la segona votació, els diputats d'ERC també han emès un vot per al futur diputat de la CUP, Josep Cabré, i els del PSC han votat per Paco Boya, d'Unitat d'Aran (UA), els dos diputats absents, per la qual cosa han comptabilitzat com a vots nuls.

Rosa Maria Perelló ha dit que estava experimentant un conjunt de sensacions; des de la tristesa per l'expresident Reñé, de qui considera que el pas al costat que ha fet permetrà tenir serenitat per defensar la seva honorabilitat, fins a l'agraïment als seus companys de grup per la confiança en la meva personal i voluntat de treballar per buscar la millor manera d'afrontar moments difícils

La diputada de C's, Ángeles Ribes, ha recriminat a la nova presidenta que els fets de les darreres setmanes no només afecten Joan Reñé sinó a membres del seu cercle de confiança que no han tocat perquè no s'atreveixen. És per això, que s'ha mostrat convençuda que el PDeCAT no farà res per solucionar la taca que està afectant  el bon fer d'aquesta administració i ha alertat que no tindran prou manta per tapar el bony.

La diputada del PPC, Dolors López, s'ha mostrat convençuda que en aquest dijous no comença una nova etapa i que el govern de Perelló és continuista. En aquest sentit, ha apel·lat a què facin ús de la transparència i el consens i ha lamentat que amb el ple d'investidura s'ha començat malament per l'absència de dos diputats.

Rosa Maria Perelló nomenada presidenta de la Diputació de LleidaEl portaveu del PSC, Enric Colom, s'ha mostrat molt incòmode amb la celebració del ple perquè considera que el ple d'investidura ha estat un frau polític. Així mateix ha volgut posar èmfasi en el fet que la situació l'ha produït la detenció de Reñé per suposada corrupció, i ha afegit que serà difícil creure en la seva presumpció d'innocència pel volum d'informacions que van sortint als mitjans de comunicació en relació al cas.

El portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, ha remarcat que després de donar suport a la constitució del govern de la Diputació de Lleida el 2015 ara se senten molt decebuts per la gestió que n'ha fet Joan Reñé. Gilabert ha defensat un repartiment just'' dels recursos de la institució i ha apel·lat a una governança republicana amb ''tolerància zero amb la corrupció. Segons Gilabert, això ni ens ho podem permetre els representants polítics ni s'ho poden permetre els treballadors de la casa.

Pla obert on es pot veure la bancada de diputats d'ERC, amb el portaveu Jaume Gilabert en primer terme al Ple d'investidura de Rosa Maria Perelló com a presidenta de la Diputació de Lleida, el 18 d'octubre de 2018. (Horitzontal)L'expresident de la Diputació de Lleida i ara diputat del PDeCAT, Joan Reñé, ha demanat la paraula durant el Ple per respondre a les acusacions dels portaveus dels altres grups. Els ha remarcat que no han de perdre de vista que ell no ha fet res mal fet i que no s'ha d'avergonyir de res. En aquest sentit, ha assenyalat que si entorn d'una gestió complexa i àmplia que supera els meus àmbits de responsabilitat i direcció més pròxims s'ha fet alguna pràctica incorrecta, els estaments judicials ho diran i probablement allí ens trobarem més d'un. Una afirmació que Reñé ha acabat amb l'alerta que en aquests estaments també hi podrien haver alguns que en un altre temps havien dirigit també aquesta casa.

Comentaris