RTVE i el Ministeri d’Educació posen en marxa ‘Aprenem a casa’

balance-body-exercise-female-374101 (2)
photo_camera La programació inclourà continguts sobre l'activitat física, la lectura i els valors solidaris, entre altres.

El Ministeri d'Educació i Formació Professional, en col·laboració amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), posa en marxa a partir d'aquest dilluns Aprenem a casa, una iniciativa dirigida a alumnes i alumnes de 6 a 16 anys que pretén facilitar l'aprenentatge des de casa durant la suspensió d'activitat lectiva presencial motivada per l'estat d'alarma decretat pel Govern per a contenir la propagació del coronavirusEs tracta d'una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s'emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, a Clan TV i a La 2 de TVE.

Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i amb manca de recursos per a seguir les activitats online que proporciona la majoria dels centres educatius i els seus docents. També és per als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l'alumnat que per les condicions de confinament té problemes per a compartir l'amplada de banda.

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, assegura que el ministeri està treballant per no deixar ningú enrere, i reitera a l'alumnat la importància de mantenir durant aquest temps l'hàbit d'estudi i l'esforç personal, però també és imprescindible no generar més ansietat en les famílies ni en els alumnes i alumnes de la qual ja provoca la situació de confinament, ha subratllat.

La graella de programació emetrà continguts de matemàtiques, ciències socials, educació artística, educació física, llengua i idiomes i ciències naturals repartits al llarg de la setmana i durant els matins

Aquesta nova programació tracta de ser una ajuda anímica per als menors i les seves famílies amb la finalitat que tots aprenguin d'aquesta situació. A més d'incloure continguts relacionats amb les àrees de coneixement, treballarà competències emocionals per a millorar la convivència familiar i fer més eficaç i amè el procés educatiu. Cada bloc temàtic inclourà continguts que reforcin l'activitat física, la lectura, els valors solidaris, l'educació emocional o que estimulin la curiositat, entre altres objectius. 

Per a l'elaboració d'aquests programes, el MEFP ha format diversos equips de treball que revisen i filtren els materials audiovisuals per a assegurar la seva qualitat pedagògica

Per fomentar l'aprenentatge des de casa durant l'estat d'alarma, catorze editorials i nou portals educatius ofereixen també els seus continguts de manera gratuïta.

El MEFP també ha posat a disposició de les Comunitats Autònomes l'Aula Virtual d'educació a distància (apta per a Primària, Secundària i Batxillerat), així com els materials de la Plataforma de Formació Professional a Distància per a facilitar el seguiment online dels cicles formatius el desenvolupament dels quals es veu afectat per l'actual situació.


 

Comentaris