S’impulsa la nova Associació dels Espais Naturals de Ponent

L’organisme, que es defineix com una associació sense ànim de lucre, es configura amb l’objectiu de dinamitzar i conservar els espais naturals de Ponent i desenvolupar un ecoturisme a la zona
Presentació Espais Naturals de Ponent a Avinganya Seròs
photo_camera Presentació d'Espais Naturals de Ponent al monestir d' Avinganya, situat al terme de Seròs

Els espais naturals de Ponent comptaran, a partir d’ara, amb una nova associació amb autonomia pròpia, per difondre i promoure els espais naturals que hi ha a Ponent, inclosos dins la Xarxa Natura 2000. Així es va donar a conéixer ahir al monestir d’Avinganya, a Seròs, en un acte en el qual va intervenir el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

L’organisme, que es defineix com una associació sense ànim de lucre, es configura amb l’objectiu de dinamitzar i conservar els espais naturals de Ponent i desenvolupar un ecoturisme a la zona. Masot va subratllar la importància de donar aquest pas, que permetrà que a la nova associació accedir a ajuts i subvencions entre d’altres accions. Fins ara, la tramitació administrativa es feia per convenis entre l’Associació Leader de Ponent i els ajuntaments vinculats a un espai natural per tal de dotar-lo de recursos que en permetessin la promoció.

Per Masot, Espais Naturals de Ponent és “una eina molt important per donar a conéixer el nostre patrimoni en unió amb la naturalesa, fomentant l’ecoturisme, però anant més enllà”.

“Ens trobem en un moment -va dir- en què es fa necessari veure la importància de la pagesia per mantenir allò que ens fa singulars”.
Com a exemple, va parlar de “l’Aiguabarreig, un espai natural donat per la confluència dels rius Cinca i Segre i que ara mateix és la zona on es registra més aigua de tota Espanya”, va afegir el  president del Consell Comarcal del Segrià

Juntament amb Masot, van intervenir el president de Leader Ponent, Carles Palau; la sotsdirectora general de Planificació Rural de la Generalitat de Catalunya, Laura Dalmau; la gerent de Leader Ponent, Teresa Fuentes; el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Seròs, Gerard Plaza; i el tècnic del projecte, Enric Morera.
També va participar en l’acte d’Avinganya el vicepresident primer del Consell Comarcal Manel Ezquerra, cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme. Segons ell, la creació de l’associació Espais Naturals de Ponent “era imprescindible per créixer com a territori que disposa d’una riquesa natural i cultural
enorme, afegint l’empenta de la diversificació econòmica
”.

L’Associació Espais Naturals de Ponent es marca com a objectiu principal donar suport als ajuntaments i a altres entitats privades que s’hi vulguin adherir per dinamitzar i conservar els espais naturals que s’hi incloguin. 

Sobre aquest aspecte, la gerent d’Espais Naturals de Ponent, Teresa Fuentes, va manifestar que l’associació comença treballant amb 5 espais naturals i els 19 municipis que hi tenen relació. “A partir d’aquí, la nostra intenció és fer-ho extensiu a aquells espais naturals, municipis i entitats de tota mena que s’hi vulguin  adherir, la qual cosa inclou empreses o entitats del sector ecoturístic

Comentaris