S'adjudica l'aparell de raigs X del CAP de les Borges Blanques, una reivindicació històrica dels veïns

El centre començarà a oferir el servei de radiologia al mes de juny
El CAP Les Borges Blanques - Foto: Cedida per Salut
photo_camera El CAP Les Borges Blanques - Foto: Cedida per Salut

El Departament de Salut ha adjudicat recentment l'adquisició de la unitat radiològica per al CAP de les Borges Blanques, que gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta d'una unitat de raigs X monitoritzada amb dos detectors que permetrà realitzar, previsiblement, unes 5.000 exploracions l'any als veïns de les Garrigues sense que s'hagin de desplaçar a altres poblacions. Es tracta d'una reivindicació històrica, tant dels veïns com dels mateixos professionals que treballen al centre. En les properes setmanes es procedirà a la instal·lació de la maquinària i al mes de juny el centre començarà a oferir el servei de radiologia amb la incorporació d'un tècnic en diagnòstic per la imatge.

Quan s'iniciï l'activitat, es faran exploracions programades dos o tres dies a la setmana i no es preveu oferir atenció urgent.

El Servei de Radiologia al centre sanitari estava previst en el projecte inicial del CAP, però es va acabar desestimant per criteris poblacionals. D'aquesta manera, l'actual Departament de Salut dona resposta a una reivindicació històrica per evitar desplaçaments dels usuaris. Tot i que el servei de radiologia per als pacients de la zona sempre ha estat garantit, ja que fins ara, les persones que el requereixen són derivades per proximitat al CAP Pla d'Urgell, a Mollerussa, a 14 quilòmetres de les Borges Blanques, o també se'ls dona l'opció d'acudir als diferents centres de Lleida.

En el mateix lot d'adjudicació hi ha incloses unitats radiològiques per al CAP Mollerussa, el Centre Penitenciari Ponent i el CUAP Baix Vallès. L'import d'adjudicació total ha estat de 858.616 euros i es preveu que els aparells tinguin una vida útil de 12 anys.

Comentaris