19.10.2021 |
Territoris.cat

Una dona de Castellserà, el primer cas de coronavirus confirmat a Lleida

L'Ajuntament de Castellserà ha decidit tancar com a mesura de precaució la Biblioteca municipal i la Llar de Jubilats

L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, conversant amb el rector del poble
L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, conversant amb el rector del poble
Una dona de Castellserà, el primer cas de coronavirus confirmat a Lleida

El departament de Salut va detectar aquest dilluns el primer cas de coronavirus a la demarcació de Lleida, segons fons del Govern es tracta d'una dona de Castellserà que es manté estable, després que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) el traslladés del seu domicili a l'Hospital Arnau de Vilanova.

L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, penjant un cartell informatiu sobre el coronavirusFonts del Govern informen que la persona ingressada va viatjar a Benidorm amb una dona de vuitanta-dos anys del municipi de l'Urgell que va morir el diumenge amb problemes respiratoris, que podien ser símptomes del coronavirus, que no es confirmaran fins que se l'hi practiqui l'autòpsia. Per aquest motiu Salut va activar els protocols al respecte. Des de l'Ajuntament de Castellserà s'ha recomanat a cinc persones que van tenir contacte amb ella, quatre d'elles familiars, que es quedin a casa per prevenció.   

Cartell informatiu sobre el tancament preventiu de la Biblioteca Municipal de CastellseràAl respecte l'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, va lamentar que no se l'hi comuniques els fets ni des del Departament d'Interior ni des del de Salut, sinó que va ser un regidor del municipi que va veure que s'havia tallat el carrer on viva la dona i hi havia Mossos amb mascaretes.

Pujol ha explicat aquest dimarts que l'equip de Govern després de conèixer el primer cas de coronavirus ha decidit tancar com a mesura de precaució la Biblioteca municipal i la Llar de Jubilats. L'alcalde afegeix que a l'autocar hi viatjaven més persones jubilades d'altres municipis lleidatans 

Per altra banda la facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) va informar que un professor del centre es manté confinat des de dilluns de manera voluntària en estar en contacte amb un familiar proper que va donar positiu en el coronavirus. La UdL ha cancel·lat temporalment a partir de dimarts les pràctiques clíniques dels graus de Ciències de la Salut com Medicina i Infermeria.

El Diari La Mañana informava en l'edició d'aquest dimarts que la psicosi per l’expansió del coronavirus ha arribat a Lleida i els darrers dies s’han començat a veure treballadors d’alguns establiments, sobretot del gremi de l’hostaleria, equipats amb mascaretes per intentar protegir-se del contagi del virus. Entre aquests locals n’hi ha un ubicat a la Plaça Sant Joan de Lleida o un altre al carrer del Carme també de la capital del Segrià.

Casos de coronavirus detectats a Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 124 els casos de coronavirus detectats a Catalunya i en 1.622 el total de l'Estat, segons les dades actualitzades aquest dimarts al migdia.

La Comunitat de Madrid ha arribat ja als 782 positius i continua sent el territori amb més persones contagiades. El País Basc en registra 195 i La Rioja, 144. Aquests territoris són els que han aprovat total o parcialment mesures restrictives com ara el tancament d'escoles i universitats. Catalunya és la quarta comunitat en nombre de positius. Ceuta i Melilla són els únics territoris que no registren de moment cap cas.

Una dona de Castellserà, el primer cas de coronavirus confirmat a Lleida
comentaris