Els CAP de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques amplien serveis

Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard Serrano 1
photo_camera Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard Serrano

L'Institut Català de la Salut (ICS) i Catalunya contra el Càncer de Lleida (AECC) han firmat aquest dimecres un conveni de col·laboració per millorar el servei a la ciutadania en la lluita contra el càncer, una iniciativa que impulsarà activitats en els centres d'atenció primària (CAP) de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques. Els CAP amplien i consoliden els serveis d'atenció psicològica, els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics.

Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard SerranoL'acord, que han signat Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard Serrano, president de l'AECC Lleida, estableix les bases de col·laboració d'ambdues entitats en la lluita contra el càncer i es materialitza en diferents sessions als CAP d'atenció psicològica individual i grupal per a persones afectades de càncer i les seves famílies. També s'ofereixen tallers de ioga i exercici físic com a part del tractament oncològic, així com tallers de prevenció i rehabilitació del limfedema.

Tots els serveis que ofereix l'AECC Lleida són gratuïts per als usuaris i, segons el conveni, que té una durada de quatre anys, la incorporació de nous tallers es consensuarà amb els centres d'atenció primària

L'AECC Lleida és una entitat compromesa en donar servei a tot el territori lleidatà amb activitats, conferències, suport psicològic, servei de fisioteràpia, servei d'atenció social, préstec de material ortopèdic, etc. Tots els serveis són gratuïts per a persones que han patit o pateixen càncer i els seus familiars. Actualment, l'Associació té 100 delegacions i juntes locals, compta amb 550 voluntaris i atén de mitjana un miler de persones l'any entre malalts i familiars.

  

comentaris