S'amplia el termini per als ajuts a productors que facin donacions al Banc dels Aliments

Així ho determina Agricultura, que també augmenta amb una nova ordre els imports màxims subvencionables

ajudes agricultura 2

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ampliat fins al 20 d'octubre el termini perquè els productors agraris puguin fer donacions subvencionades de productes frescos als Bancs dels Aliments.

Aquest ajut pretén contribuir a compensar la pèrdua d'ingressos derivada de l'aturada de canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

A més, la nova ordre d'ajuts amplia els imports màxims que ara seran de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per a l'oli d'oliva, la mel, la fruita seca i els embotits de porc, que tindran un màxim fixat per productor o soci de SAT de 8.000 euros, i de 60.000 euros per al total de la SAT o cooperativa.

El màxim d'aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes lactis que compren exclusivament la llet a ramaders d'explotacions catalanes seran, amb aquesta modificació, de 20.000 euros

Amb aquest canvi, també s'afegeix la carn de porc ibèric a la llista de productes subvencionats que es poden lliurar al Banc dels Aliments.

Per poder optar a aquests ajuts, els productors han d'haver patit una davallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació en línia) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l'1 de març i el 30 de juny del 2020 en relació amb el mateix període de l'any anterior.

La mesura facilita l'aportació d'aliments frescos, fruites, verdures, oli d'oliva, ous, formatges, iogurts, carns, tots aliments de proximitat i amb un alt valor nutricional, al Banc dels Aliments, entitat que amb l'actual aturada de l'activitat econòmica està rebent cada cop més peticions d'aliments de les entitats socials a les quals abasteix i que proporcionen aliments als col·lectius actualment més greument afectats.

Agricultura preveu obrir a l'octubre una nova convocatòria de sol·licituds dels ajuts per a les donacions efectuades en aquest darrer període, ara ampliat

Comentaris