28.05.2022 |
Territoris.cat

Arriba l’excel·lència assistencial a les terres de Lleida de la mà de Mi NovAliança

El concepte diferenciador de la clínica Mi NovAliança de Lleida és la traçabilitat en l’atenció i els serveis per als usuaris en un sol equipament, una oferta que garanteix la màxima eficàcia i seguretat per al pacient
Imatge del mamògraf en les noves instal·lacions de la clínica NovAliança
Imatge del mamògraf en les noves instal·lacions de la clínica Mi NovAliança
Arriba l’excel·lència assistencial a les terres de Lleida de la mà de Mi NovAliança

Logo Mi NovAliança Clínica_Mesa de trabajo 1

“Primer, cura. Si no pots, alleuja. I si no, consola”. Amb aquestes paraules qualificava la sanitat un savi metge rural de terres lleidatanes.

Aquest mateix principi, combinat amb l’evolució tecnològica i científica, podria definir els objectius de l’excel·lència assistencial de la clínica Mi NovAliança, una nova oferta de serveis de salut lleidatana que avala el sistema de Salut de Catalunya, l'ens amb el qual manté concertat el seu sistema sanitari integral.

Mi NovAliança sorgeix en terres lleidatanes amb la voluntat de garantir el suport imprescindible a la sanitat pública amb una oferta privada d’equipaments, serveis i professionals

NovaALiança ©Genaro Massot portadaUn marc d’atenció personalitzada que integra tots els agents que l’usuari pot necessitar en una consulta, diagnosi, intervenció quirúrgica o qualsevol altre servei. Així i tot, ho fa sota un criteri que vol allunyar-se de la concentració del mercat de grans grups sanitaris.

Aquest és el concepte diferenciador de la clínica Mi NovAliança de Lleida: la traçabilitat en l’atenció i els serveis pels usuaris en un sol equipament. Amb tota certesa, és una oferta que garanteix la màxima eficàcia i seguretat per al pacient.

Mi NovAliança compta amb un catàleg de trenta-dues especialitats, des de l’al·lergologia fins a la urologia

L’àrea d’oncologia és un dels àmbits on Mi NovAliança ha desplegat avanços tecnològics i serveis pioners en el tractament del càncer.

Entrevistem la Doctora Marta Suárez, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Saragossa i especialista en Oncologia Mèdica per l'Hospital del Mar de Barcelona. Forma part del quadre facultatiu de Mi NovAliança, que lidera el Doctor Santiago Viteri. Suárez és l’experta en càncer de mama de UOMi Cancer Center a Lleida (Grup de Clíniques Mi).

   

Doctora Marta Suárez ©JosepAPérezLa Doctora Marta Suárez.

¿Què és el més important per prevenir aquest tipus de càncer?

El més rellevant és detectar-lo al més aviat possible i fer-se les mamografies de control dins dels programes de cribratge poblacional, ja que això millora les possibilitats de curació.

En cas de tenir antecedents familiars de primer grau -mare, filla o germana- amb càncer de mama, és crucial estudiar si existeix una predisposició genètica al càncer.

¿Quins hàbits de vida ens prevenen enfront d’aquestes patologies?

Tant el consum d’alcohol com l'obesitat són factors de risc del càncer de mama. Per tant, és aconsellable adoptar un estil de vida saludable i realitzar exercici físic amb regularitat.

¿Quines són les malalties més freqüents quan aquest tipus de càncer apareix?

El signe més freqüent és l’aparició d’un nòdul palpable a la mama, generalment no dolorós. Altres símptomes són la retracció del mugró i els canvis de pell de la mama.

¿Quins tractaments es fan a UOMi Càncer Center de clínica Mi NovAliança?

En el nostre Hospital de Dia s’administren els tractaments oncològics endovenosos: tant els tractaments de quimioteràpia, com la immunoteràpia i els tractaments d’anticossos.

Doctora Marta Suárez ©JosepAPérez¿Quin és el propòsit del UOMi Cancer Center?

El propòsit de UOMi és oferir un tractament personalitzat per a cada pacient, entenent que el càncer és una malaltia que afecta totes les dimensions de la persona i el seu entorn. Per aconseguir-ho, la unitat cerca treballar conjuntament amb els pacients per comprendre millor les seves necessitats i proporcionar-los la millor i més completa atenció possible. La voluntat de l'equip és aplicar els tractaments més avançats en cada moment, amb la màxima flexibilitat, adaptant-se a les necessitats de cada pacient.

S’ha reduït la mortalitat a conseqüència del càncer?

Fa uns anys, tots els tumors es tractaven de la mateixa manera, no hi havia massa opcions de tractament, era igual la mida del càncer. Actualment, s’està personalitzant molt el tractament, s'ha reduït el risc de la toxicitat, i com a conseqüència, s’ha incrementat la supervivència dels pacients.  Això permet un llarg recorregut encara que es pateixi un càncer.

Imatge NovAliança

Per què és imprescindible, o si més no, important, un tractament personalitzat?

En primer lloc, permet estudiar la biologia del tumor per tal de poder aplicar el millor tractament. S’ha de tenir en compte la salut del pacient, antecedents patològics, el que pot arribar a suportar segons les patologies prèvies i la salut emocional, entre altres. Una recerca d’informació integrada que permet agilitzar tractament i resultats.

Realment existeixen factors que agilitzen l’aparició de tumors?

Està clar que l’envelliment és un factor de risc, cada cop es viu més anys i el cos està més temps exposat a elements agressius. Es perden elements de reparació, i les cèl·lules redueixen la facultat de regenerar quan el cos és atacat per agents externs.


Logo Mi NovAliança Clínica-03

Av. Prat de la Riba, 79-81, 25004 Lleida

Tel. Informació 973 23 29 43 

Tel. Programació 973 24 71 81

Arriba l’excel·lència assistencial a les terres de Lleida de la mà de Mi NovAliança
comentaris